Julkinen avautuminen oman elämäni menneisyyden taakasta

Abilify lääkkeen tuoteselosteessa sanotaan seuraavaa.

Outo juttu, kun luin antipsykoottisen lääkkeeni aiheuttavan epänormaalia seksuaalista aktiivisuutta joidenkin potilaiden kohdalla.

No omakohtaisesti voisin sanoa, että seksuaalinen aktiivisuustasoni vaihtelee jonkin verran, eikä omat fantasiani siihen liittyen ole juurikaan muuttuneet viimeisen 20 vuoden aikana. Moraalin kannalta olen silti erehtynyt olemaan liian avoin julkisesti seksuaalisesti, mutta tuskin enää sellaista tulee tapahtumaan. Nyt jälkeenpäin mietin, että syyt lievästi häiriöiseen seksuaaliseen käyttäytymiseen johtuivat osittain psykoottisesta elämäntilanteesta vuosien 2014-2021 välisenä aikana.

Lopuksi vielä menneisyyden taakkaa nuoruudesta saakka 

Enemmän kaduttaa nuoruuden elämäntilanne, kun yläasteikäisenä olin aggressiivinen kuusi vuotta nuorempaa veljenpoikaa kohtaan, mutta mitään erityisen vakavaa ei sattunut. Kerran hän kuitenkin itki kohteluni jälkeen. Koko hirvittävä nuoruusmuistoni ei olisi minkäänlaisena muistona enää mielessäni, jos ympärillä olleet aikuiset olisivat olleet hieman tervejärkisempiä. Myös koulussa sain joskus seiskaluokkalaisena erään hyvän koulukaverin itkemään ja siihenkin kyllä taustalla saattoi olla olematon kotikasvatukseni.

 

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu