Jussi Halla-aho täytti eilen 50 vuotta – onnea! Pistänkö pahan?

Eilen 50 vuotta täyttänyt Jussi Halla-aho vaikutti ajautuvan vähitellen pakosti perussuomalaisten johtoon, vaikka julkisesti hän ei vaikuttanut aikoinaan kovin innostuneelta ajatuksesta toimia puolueen puheenjohtajana. Halla-aho on kaikesta kiistanalaisuudestaan huolimatta tärkeä suomalainen turhautuneiden, tyytymättömien (jopa kroonisesti tyytymättömien) ja protestimielialaa omaavien kansalaisten kiistaton johtaja yhteiskunnassamme.

Jussi Halla-aho oli epävarma noustessaan perussuomalaisten johtoon tai siltä se vaikutti silloin julkisesti, mutta hänethän nostettiin jakkaralle paljolti juuri Scripta blogin pistävän älykkäiden, mutta silti ajoittain jopa moraalisesti vääristyneidenkin mielipiteiden johdosta. Vapautta – eikä myöskään – sananvapautta ole olemassa ilman rajojen koettelijoita. Eniten Google haun mukaan yhtä pitkän miehen (185 cm) kuin meikäläinen kanssa olen samaa mieltä juuri ilmaisunvapauden puolustamisesta ja yhteiskunnallisesti jopa kyseenalaistenkin ajatusten julkituonnin mahdollistumisesta tulevaisuudessakin.

Maisterijätkä Soini ei ole tohtori kuten mestari Halla-aho ja koulutuseroon voi myös perustua herrojen välinen menestysero perussuomalaisen eräänlaisen riiviöporukan johtajan asemassa. Halu ymmärtää on keskeistä ihmiselossa ja jos emme halua edes ymmärtää perusteita edes erilaisille poliittisille ajatuksille, tulemme lopulta mielestämme ymmärtämätöntä politiikkaa harjoittavien kansalaisten kaltaisiksi.

’Poissa näkyvistä, poissa mielestä’ oli keskeinen ajatus jo 1700-luvulla Suomen maaperällä, kun Seilin saari Itämerellä oli jopa suomalaisten kylähullujen tai paremminkin mielitautisten ja siten omituisten kansalaisten karkotuspaikka. Nähdäkseni hyvin autoritaarinen perussuomalainen puolue voi tietenkin vaikuttaa keskittävänsä näkyvyyden puoluejohdolle, mutta uskon silti Halla-ahon puolustavan kaikenlaisten suomalaisten yhteiskunnallista näkyvyyttä ja siksi annan oman vapauttavan lausuntoni Halla-aholle jatkaa piikikästä toimintaansa ennallaan. Myöhäiset vielä onnittelut Jussi Halla-aholle nähdäkseni konsensus-Suomen suurimpana kritiikkiäänenä! 🙂

+5
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu