Kansanedustaja ampunut Helsingin yöelämässä – Suomi-kuvaa maailmalle?

Mitähän ne nyt maailmalla ajattelee meistä, kun kansanedustaja on ampunut Helsingin yöelämässä?

Aseet ja alkoholi eivät sovi yhteen vai liekö taustalla myös jotain muita ongelmia?

Miten yleistä jonkinlaisen aseistuksen hallussapito lieneekään aikakautemme Suomen ravintoloiden yöelämässä?

Kaikenlaisen aseiden hallussapidosta julkisilla paikoilla pitäisi tulla tietenkin jo tuntuvat rangaistukset tai muuten tästä voi tulla maantapa.

Kerran kuulin, kun ex-opetusministeri Jukka Gustafssonilta kysyttiin Tampereen keskustorilla, että eikö ministerillä ole joku turvamies aina mukana, johon Gustafsson vastasi, että Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa ei riviministeri turvamiestä tarvitse.

Gustafssonin mietteistä on jo aikaa vierinyt kyllä sen verran kauan tai toistakymmentä vuotta, että aikakausi on nyt käsitykseni mukaan aivan erilainen. Kokonaan toinen asia on se, että tarvitseeko sitten kansanedustajan aseistautua.

Mielestäni kansanedustajien ja etenkin ministerien turvallisuudesta pitää huolehtia siihen pätevöitynyt virkakoneisto. Paradoksinen tilanne silloin jos itse poliitikko onkin aito vaaranaiheuttaja.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu