Katkeroituneen setämiehen perussuomalainen kosto?

Sanotaan, että ennen oli kaikki paljon haasteellisempaa kuin tämän ajan nuorilla.

Sanotaan vielä painokkaammin suomalaisten sanontana, että aika kultaa muistot.

Oletko sinä arvon perussuomalainen kokenut nuoruudessasi suhteetonta vääryyttä?

Eikö meidän aikakautemme nuorisolla ole oikeus parempaan kuin mitä aikakautemme hyvinvointimittarit osoittavat?

Ongelmat eivät ole kadonneet maailmasta ihmiskunnan tai edes suomalaisen kansanjoukon alkuhetkistä, vaan monet ongelmat ovat muuttaneet vain muotoaan ja jossain määrin hyvin masentavalla tavalla, jos ajatellaan nuorison itsetuhoista käyttäytymistä.

Mikä on vanhempien vastuu ja mikä on yhteiskunnan vastuu lapsistamme? Lapset viedään jo konttausikäisinä päivähoitoon eli laitokseen pitkiksi päiviksi, enkä ole enää nähnyt mediassa juurikaan kritiikkiä varhaiskasvatusta kohtaan.

Muistan kyllä sen, että 2010-luvulla vielä lähes pilkattiin lapsensa kotonaan hoitaneita vanhempia, kun kansantaloushan siinä kärsii, jos vanhemmat hoitavat kotioloissa lapsiaan edes parivuotiaiksi.

Yhteiskunta haluaa siepata jopa jo kaikki vauvat itselleen alimitoitetuin resurssein toimiviin laitoshoitopaikkoihin ja samalla vanhemmatkin voivat olla tyytyväisiä, kun pääsee omia lapsia työelämään pakoon.

Ongelmat eivät tässä ajassa ole välttämättä niin yksinkertaisia syy-yhteyksiltään kuin saattaa ajatella, vaikka edelleen olen sitä mieltä, että liian heikko lasten suhde vanhempiin ja toisinpäin lienee yksi merkittävä puute, jonka seurauksena aikamme nuorisosta osa voi pahemmin psyykkisesti kuin koskaan.

Tätä tilannetta ei todellakaan paranna perussuomalainen uskomus siitä, että he ovat joutuneet kärsimään liiaksi lapsuudessaan niin saa siinä sitten kärsiä tämänkin ajan köyhät lapsiperheet.

Elämme käsittääkseni nyt 2020-lukua emmekä 1950-lukua, jolloin oli yhteisöllisyys vielä niin itsestään selvä asia liki kaikkialla ja kaikenlaisten suomalaisten sosiaalisissa yhteisöissä, ettei koko sanaa yhteisöllisyys ollut varmaan edes keksitty.

No kultaako aika muistot sittenkin? En usko tähän ainakaan perussuomalaisten katkeruusmielialat tuntien. Olisihan se kiva olla tässä asiassa väärässä, mutta vaikea sitä on keksiä muitakaan syitä perussuomalaisten poliitikkojen yhteiskunnallisten näkemysten perusteella.

Elämmekö nyt 2020-lukua vai käännetäänkö aikaa taaksepäin? Resilienssi on jostain syystä nuorisollamme puutteellinen tällä aikakaudella vai johtuuko tämä käyttäytymistoleranssin väljyydestä?

Terveisin sotaveteraanin poika (isäni palvelusaika 4 vuotta 7 kuukautta 24 päivää + laivastossa värvättynä vuoden miinanraivaajalla) vrt. oma palvelusaikani 362 vrk

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu