KELA eläkkeensaajan asumistuki on epäoikeudenmukainen ja takuueläkeläisiä suosiva

Laskin juuri äsken KELA sivuston laskurilla, että takuueläkettä (837,59 e/kk) saava yhden hengen kotitalous saa vuokra-asuntoonsa Oulussa jopa 484,52 euroa eläkkeensaajan asumistukea, jos asunnon vuokra on 650 euroa kuukaudessa.

Toisin sanoen eläkeläiselle jää maksettavaksi takuueläkkeestä noin 200 euroa vuokrasta eli eläkkeensaajan asumistuki tasaa eläkeläisten tulot melko samaan takuueläkeläisten ja pientä työeläkettä saavien eläkeläisten välillä. Pienellä reilun tonnin työeläkkeellä saisin esimerkiksi itse vastaavaan vuokra-asuntoon asumistukea vain 282 euroa/kk. Toisin sanoen KELA asumistuki tasaa pientä työeläkettä saavan ja takuueläkeläisen toimeentuloa 200 euroa kuukaudessa!

Eläkkeensaajan asumistuki on ehdottomasti remontin tarpeessa ja tärkeää olisi pitää hajurako takuueläkeläisten ja työeläkeläisten välillä, kun nyt yhteiskunnallinen päätöksenteko on halunnut tasoittaa kaikki pieneläkeläiset samalle kurjuustasolle. Ehdotankin, että maksimaalinen KELA asumistukimäärä lasketaan 300 euroon kuukaudessa sekä yleisen että eläkkeensaajan asumistuen ollessa kyseessä, jolloin yhteiskuntamme säästää yhteisiä rahoja merkittävästi. Parhaimmillaan myös vuokra-asuntojen hinnat tippuisivat järkevämmälle tasolle.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu