Kepun Saarikko haluaa ylläpitää vallitsevaa kiinteistökuplaa eli asuntojen yliarvostusta?

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että kiinteistöbisnes on ainoita bisneksiä, jolla on poliitikkojen laaja tuki takana. Miksi kiinteistöbisnestä halutaan tukea valtiovallan taholta niin voimallisesti? Ilmeisesti taustalla on lähinnä kaksi syytä, joista ensimmäinen pelko asuntojen hintojen laskusta eli toisin sanoen suurimman kansallisomaisuutemme potentiaalinen arvon alentuma.

Toinen syy on nähdäkseni pankkien merkittävä rooli asuntolainoittajina ylläpitää vallitsevaa omistusasumista suosivaa politiikkaa, koska pankeille asuntolainoittaminen on käsittääkseni edelleen paras bisnes Suomessa. Korkotaso on nyt kuitenkin vähitellen nousussa ja Euriborkorko on jopa moninkertaistunut parin vuoden sisällä, eikä ihme että asuntovelalliset ovat ihmeissään, koska monella asuntolainanottajalla korkomenot syövät ostovoimaa muusta kulutuksesta.

Lisäksi keskimäärin palkansaajien ostovoima on jopa alentunut viimeisen kahden vuoden aikana, joten ei ihme että valtiovarainministeri Annika Saarikko on lupailemassa asuntovelallisille verohelpotusta. Toisaalta asuntovelallisten verovähennysoikeus ei voi olla oikea ratkaisu asuntovelallisten ahdinkoon, vaan oikea ratkaisu olisi nostaa yhteiskuntamme palkkasummaa riittävästi kaikkien kohonneiden elinkustannusten ynnä muiden johdosta!

Summa summarum!

Kiinteistökuplan tukemiseen ei tarvitse valtion tukiaisia yhtään enempää.

Suomen pankin korkosivu:

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/korot/

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu