Kokoomuksen Alexander Stubb on jo liki varmasti presidentti?

Ainoa potentiaalinen haastaja kokoomuksen Alexander Stubbille on demarien tuore presidentinvaaliehdokas Jutta Urpilainen.

Tein jo eilen Hesarin vaalikoneen ja ykköseksi sain keskustan Olli Rehnin.

Yllätys Hesarin vaalikoneen tuloksissa oli se, että Alexander Stubb oli omalla listalla heti kakkosena ja Mika Aaltola oli myös tuntumassa. Ja aikoja sitten jo kirjoitin Pekka Haaviston kannattajakortin, eikä kukaan edellä mainituista herroista aivan surkea taida kuitenkaan olla presidentiksi.

Tässä vielä eilinen kirjoitus Facebookissa omista Hesarin vaalikonetunnelmista.

Tein Hesarin vaalikoneen ja sen tulos oli hieman yllättävä. Hesarin vaalikoneen kysymyksenasettelu oli mielestäni turhan laaja ja yksityiskohtainen. Tasavallan presidentti on kuitenkin leveimmällä sudilla kannanottoja tekevä suomalainen, vaikka poliittisesti päätöksentekovalta onkin paljolti hallituksen ja eduskunnan harteilla. Olli Rehn voisi hyvin olla ehdokkaani ja ehkä Pekka Haavistokin voi edelleen tulla kyseeseen, koska äänestin häntä vuoden 2012 presidentinvaalien toisella kierroksella. Alexander Stubbia tuskin haluan äänestää, vaikka hän varmaan pärjäisi presidenttinä ihan hyvin. Yllättävä seikka oli huomata, että Stubb on vaalikoneen tuloksissa itselläni heti toisena. Käy presidentinvaaleissa miten tahansa, niin veikkaan että toinen kierros tulee olemaan huikean tiukka ja sen jälkeen saamme Suomeen uuden presidentin seuraavaksi kuudeksi vuodeksi!

Tänään kuitenkin presidenttipeli meni varmaan monella muullakin aivan uusiksi!

Jutta Urpilainen piti nimittäin Tampereella ehkä yhden kaikkien aikojen demaripuheen.

Kommentoin Urpilaisen puhetta tuoreeltaan seuraavasti:

SDP:N presidenttiehdokas piti aivan poikkeuksellisen puheen Tampereella hetki sitten! Tunnelataus tuntui täällä Bulgariassa saakka! Tsemppiä Jutta Urpilainen! ❤️👍

Oma ehdokkaani presidentinvaaleissa on pakosti Jutta Urpilainen!

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu