Kommentoija Tuominen ja kumppanit pitävät oikeasti skitsofreniadiagnosoituja sossupummeina?

Tapani Tuominen herjaa Puheenvuorossa 12.05.2024.

Ihmettelen Puheenvuoron blogipalstan kommentoija Tapani Tuomisen vihasuhdetta itseäni ja kaltaisiani suomalaisia kohtaan. En tule tähän asiaan enää tämän blogimerkinnän jälkeen palaamaan, mutta pakkohan sitä vielä on oikoa Tuomisen ja kumppaneiden perättömiä luuloja itseni suhteen.

Mitä väliä silläkään on, että miten pitkään olen ollut teollisuudessa duunarina vuosina 1997-2002 ja vielä työkokeilussa 2008. Työeläkkeeni on laskettu vuosien 2001 ja 2002 ansioiden perusteella. Sairastuin vuoden 2003 lopulla psykoottiseen masennustilaan. Olin kolmesti Pitkäniemen sairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 ja maksoin sairaalamaksuja noin 1500 euroa.

Vuoden 2005 alusta jäin määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeelle ja silloin B-lausunnon diagnoosiksi oli psykiatri Peltola laittanut vaikea-asteinen paranoidinen skitsofrenia. Kuitenkin olin jo vuonna 2008 työkokeilussa tehdastöissä noin 1,5 kuukautta, mutta se epäonnistui ja enkä sitä oikein osaa enää katuakaan.

Vuoden 2008 lopulla tuli Ilmariselta työeläkekortti postitse. Soitin ihmeissäni psykiatri Peltolalle Tampereelle, että sain työeläkekortin, johon psykiatri vastasi hämmentyneenä, että ”mitä, mitä kirjoitinko sinulle eläkkeen?” Sanoin, että et kirjoittanut, mutta kuntoutustuen jatkohakemus tuli työeläkepäätöksenä. Ihmeellistä kun kyseinen psykiatri oli käyttänyt minusta niin pahaa kieltä B-lausunnoissa jo ennen ja nyt hän ihmetteli, että miten minut laitettiin toistaiseksi voimassa olevalle työkyvyttömyyseläkkeelle.

Psykiatrin lausunto, kun muutin Tampereelta Ouluun vuonna 2014, mutta kyseisellä lausunnolla ei saanut mielenterveyden avohoidon asiakkuutta. Sittemmin olin kahdesti Peltolassa suljetulla osastolla vuonna 2015 ja samassa tuli avioero.

Voisin edelleen harkita työtekoa reilun 10 euron tuntipalkalla, jos joku palkkaisi minut töihin, koska työkyvyttömyyseläkkeellä voi tehdä töitä liki tuhannen euron kuukausiansiolla, ettei menetä työeläkettään.

Kotisivullani voi käydä halutessaan lukemassa koko ansioluetteloni.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu