Konsensus-Suomen halveksutuin ryhmä lienee nykyisin työttömät

Ovatko työttömät yhteiskuntamme alinta kastia? Ennen pidin kaltaisiani työkyvyttömyyseläkeläisiä aikuisväestön kaikista halveksituimpana ihmisryhmänä, mutta onko tilanne muuttunut, kun kuuntelee suomalaisten puoluejohtajien melko konsensushakuista puhetta työttömien etuuksien leikkaamisesta.

Toisaalla kokoomuksen puheenjohtaja ja hallitustunnustelija Petteri Orpo on todennut, että käyttöön otettava indeksijarru ei koske eläkkeiden indeksikorotuksia. Monelta työttömien ansiosidonnaista mielellään leikkaavalta unohtuu silti se tosiasia, että ansiosidonnaisen korvaus palkkaan nähden on heikennetty ja pitää olla noin 5000 euron bruttopalkka, että voi saada reilut 2000 euroa ansiosidonnaista päivärahaa kuukaudessa.

Lisäksi ansiosidonnaisia päivärahapäiviä on työttömillä alennettu 500 päivästä 400 päivään. Itse veikkaan uuden oletettavasti Petteri Orpon hallituksen antavan keppiä työttömille entisestään ja hyvinkin mahdollista, että ansiosidonnaisia päiviä leikataan 200-300 päivään. Itse en silti usko kokoomuslaisten väitteitä, että ansiosidonnaista työttömyysetuutta käytetään nykyisin laiskottelun rahoittamiseen ainakaan kovin suuressa määrin.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu