Korkeakoulutuksen panos/tuotos suhde on verrattain huono yhteiskunnallemme

Koulutuksen panos/tuotos suhde on verrattain huono peruskoulutuksen jälkeen, etenkin kun tarkastellaan paljonko akateemisia henkilöitä yli-kouluttautuu tai jättää opinnot kesken. Panostus korkeakoulutukseen on nähdäkseni liian laaja ja väestön selvän enemmistön korkeakoulutuksen ihanne pitäisi asettaa oikean akateemisen kritiikin alle.

Yhteiskunnallisesti parempi jos ulkomailta voidaan houkutella Suomeen opiskelijoiksi neropatteja ja laittaa Tavis Tahvoset perusammatteja opiskelemaan. Ja mikäli Suomessa akateemisesti sivistynyt maahanmuuttaja ei halua jäädä Suomeen hommiin, niin heikäläisille voi langettaa laskun yhteiskuntamme tarjoamasta koulutuksesta, jos ei sitten löydy päteviä perusteita maasta poismuutolle.

Lopuksi aikamme junioreille vinkki!

Lukion voinee nuori käydä jos siihen on varaa, mutta sitten olisi syytä hakeutua käytännönläheiseen ammattikoulutukseen tai parhaimmillaan oppisopimuskoulutukseen. Ainoastaan jos lukio osoittaa nuoren olevan vahvan teoreettisen tiedon omaava, niin kannattaa lähteä ilman muuta yliopistoon.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu