Koronarokotepassi tervetuloa pienin rajauksin ja täsmennyksin!

Oikea sanamuoto kuvaamaan kolmen kohdan mallin rokotepassia voisi olla seuraavanlainen: Rokotepassin tarkoitus on minimoida koronaviruksen leviäminen erilaisissa yleisötapahtumissa ja kansalaisten matkustamisessa ulkomaille.

Itse kannatan rokotepassia sellaisena dokumenttina, jonka avulla voi todistaa ensisijaisesti koronarokotuksen tuoreuden. Toiseksi koronarokotepassilla voisi todistaa terveydentilansa alle viikon sisällä otetulla koronavirustestillä.

Ja vielä kolmanneksi koronavirustaudin sairastaminen asiantuntijoiden määrittämällä aikajänteellä esimerkiksi viimeisen 12 kuukauden aikana voisi antaa oikeuden myös osallistua yleisötapahtumiin kotimaassa ja matkustamiseen ulkomaille. Tässä tapauksessa koronarokotepassi ei ole syrjivä edes sellaisille kansalaisille, jotka eivät jostain terveydellisistä syistä johtuen voi ottaa koronarokotepiikkiä. Toisaalta yhteiskunnan pitäisi tarjota ilmainen koronavirusnäytemahdollisuus kaikille sellaisille kansalaisille tarvittaessa, jos kyseinen kansalainen ei voi ottaa koronarokotetta hyvin perusteluista syistä johtuen. Sitten myös puhdas koronavirusnäyte antaisi oikeuden osallistua yleisötapahtumiin ja matkustaa ulkomaille.

Kotimaahan palatessa ulkomaanmatkalta voisi kyseeseen tulla 10 vuorokauden vapaaehtoinen karanteeni, etenkin jos matka on suuntautunut epidemiologisesti koronvirustartunnan riskialueelle.

Kannatan rokotepassia näillä perusteilla, jotka yllä esitän, koska koronavirustauti on täysin poikkeuksellinen, nopea leviämään ja joskus luonteeltaan jopa letaali varsinkin ilman asianmukaista hoitoa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu