Kovaa koronapolitiikkaa ja poliitikkojen suosio vain kasvaa! Yhden totuuden ns. tiedepolitiikka voisi olla vaarallinen linja!

Poliitikkojen kovat otteet koronakriisissä jostain syystä nostavat poliitikkojen kannatusta. Uskoisin, että pääministeri Sanna Marin on tästä asiasta hyvin tietoinen. Mielestäni tällä hetkellä ollaan tekemässä liian kovia poliittisia päätöksiä liian laimein perustein. Ulkonaliikkumiskielto on liian kovaa politiikka, jonka taustalla voi olla poliittinen motiivi.

Olemme koronahysterian vallassa ja nyt täytyy olla myös painokkaita kriittisiä ääniä vallitsevia rajoitustoimia vastaan. Rokotettujen määrän kasvaessa pitäisi vähitellen tilanne tulla jokseenkin normaaliksi koronan osalta Suomessa. Toki liikkumisen rajoituksia on silti ehkä syytä ottaa käyttöön ainakin pk-seudulla, etteivät hesalaiset taas pääse kylvämään koronaviruksia ympäri maata. Itse näen silti koronapolitiikassa pelottavia piirteitä, kun kansalaisten perusoikeuksia aletaan rajoittaa melko kevyin perustein.

En silti epäile Marinin hallituksen moraalitasoa, vaikka en ihmettele sitäkään vaikka kovien koronatoimien takaa paljastuisi poliittisen suosion maksimointihalu. Huolestuttavinta on poliittisessa päätöksenteossa, kun varteenotettavia vaihtoehtoja ei tuntuisi löytyvän. Toisin sanoen yhden totuuden politiikka voi olla kaikissa asioissa yhteiskunnallisesti hyvin vaarallista, etenkin jos päättäjien moraalitaso ja eettinen ohjenuora eivät ole kunnossa.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu