Köyhiltä tulonsiirtojen leikkaaminen näivettää Suomen kansantaloutta

Kuten on jo tuotu mediassa julki, niin Orpon hallituksen leikkauspolitiikassa ei ole järkeä, koska leikkaukset ovat kohdennettu väärin juuri kaikista pienituloisimpien suomalaisten kohdalle.

Moni pienituloinen suomalainen onkin pakotettu hakemaan toimeentulotukea Orpon hallituksen leikkausten jälkeen. Kansantaloudellisesti pienituloisimmilta kotitalouksilta leikkaaminen syö suomalaisten ostovoimaa merkittävästi, jonka seurauksena moni ravintolayrittäjä ja tapahtumajärjestäjä saattaa olla ihmeissään, että mikä enää kannattaa tässä maassa.

Kansantalouden kannalta olisi tärkeää huolehtia etenkin köyhien ostovoimasta, koska valtio kerää köyhiin panostetun rahan lopulta veroluontoisina maksuina takuulla takaisin. Pitää muistaa sekin, että köyhien suomalaisten ostovoiman leikkaus saattaa tosiaankin aiheuttaa palvelusektorilla kasvavaa työttömyyttäkin. Köyhän eurot päätyvät kansantaloudessa kiertoon liki välittömästi, kun taas varakkaammat suomalaiset miettivät enemmänkin kapitalistin uraa.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu