Köyhiltä tulonsiirtojen leikkaaminen näivettää Suomen kansantaloutta
Kuten on jo tuotu mediassa julki, niin Orpon hallituksen leikkauspolitiikassa ei ole järkeä, koska leikkaukset ovat kohdennettu väärin juuri kaikista pienituloisimpien suomalaisten kohdalle.
Moni pienituloinen suomalainen onkin pakotettu hakemaan toimeentulotukea Orpon hallituksen leikkausten jälkeen. Kansantaloudellisesti pienituloisimmilta kotitalouksilta leikkaaminen syö suomalaisten ostovoimaa merkittävästi, jonka seurauksena moni ravintolayrittäjä ja tapahtumajärjestäjä saattaa olla ihmeissään, että mikä enää kannattaa tässä maassa.
Kansantalouden kannalta olisi tärkeää huolehtia etenkin köyhien ostovoimasta, koska valtio kerää köyhiin panostetun rahan lopulta veroluontoisina maksuina takuulla takaisin. Pitää muistaa sekin, että köyhien suomalaisten ostovoiman leikkaus saattaa tosiaankin aiheuttaa palvelusektorilla kasvavaa työttömyyttäkin. Köyhän eurot päätyvät kansantaloudessa kiertoon liki välittömästi, kun taas varakkaammat suomalaiset miettivät enemmänkin kapitalistin uraa.
Totta sillä alempi tuloluokka pyörittäisi kotimaan taloutta ja työllistäisi kotimaassa.
Ilmoita asiaton viesti
Jo 10-20 vuoden päästä tekoäly tekee valtaosan töistä ja siksi siihen pitäisi alkaa valmistautua jo hyvissä ajoin ja säätää kansalaispalkka tai perustulo joka olisi kansalaisten keskipalkan suuruinen.
Nykyinen huonoimmassa asemassa olevien kiusaaminen ja kyykyttäminen on vain ideologinen valinta, joka tässä maailmantilanteessa on myös äärimmäisen raukkamainen valinta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä töitä tehdään vielä jatkossakin, mutta työnteko ja varsinkin hyväpalkkainen voi käydä entistä harvempien oikeudeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tekoälyä laiteta ensiksi siivoamaan tai kasamaan hamppareita tai täyttämään hyllyjä. Vaan se vie johtajien, tutkijoiden ja suunnittelijoiden työt, toimii neuvonantajan roolissa niille vähille ihmisille jotka saa jäädä noihin tehtäviin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen vähän toista mieltä, onhan jo robotti-imureita ja ruohonleikkaajia ja monia muitakin ennen ihmisen tekemiä töitä on automatisoitu. Toki mitä älykkäämmäksi tekoäly tulee, sen kallispalkkaisempia töitä se tulee korvaamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tosi pienituloinen ei käy ravintoloissa eikä tahtumissa joissa on pääsylippu ostettava.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä meinasin itsekin kommentoida. Noinhan se on.
Ja sitä, että syöhän leikkaukset toki ostovoimaa, mutta vastapainoksi säästävät paljon veronmaksajien rahaa. Ja velkarahallahan Suomi on tätä touhua pyörittänyt jo aivan liian pitkään. Julkisella on liikaa väkeä ja lakisääteisiä menoja on aivan liikaa. Molempia pitää vähentää reippaasti.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ja kun perusturvatasoa johon kuuluu mm epätyypilliset työsuhteet yhdessä kapenevan sos.turv.tason myötä heillä joilla on todella alhainen tulo kuin eläketasot ymv.tukimuodot niin ilmi selvää että he joutuvat tinkimään elämän jokamies_nais hankinnoista jotka ovat aivan luonnollisia heille joilla on edm.tasot korkeammat.
Nyt tämä hallitus on käynyt suurenevan velkamäärän kimppuun korkoineen joka onkin oikea suunta – mutta ne ”arvovalinnat että miten kuin keiltä ja minkä vuoksi – lienee ideologinen tahtotila vaakakupissa – joka käsittänee maamme hyvinvoinnin joko hyvään tai vielä pahempaan tilanteeseen siitä – rikkaudesta että hyvinvoivista kansanryhmistä_ vaiko käänteisenä ?
Jos tämä hallitus ei kykene mm nostamaan työllisyyttä sillä tavoin kuin lukemin mihin on tähdätty,samoin jos velkasuhteen kääntäminen tavoiteltuihin ”alenemaan” kuin lisäten jopa sos.turvattomuutta sisäsyntyisesti väestöryhmiin joilta on leikattu ”säästetty kun on pakko”,niin lopputulema – on sanomattoman paljastava hallituksen epäonnistumisesta.
Ei edes kriisiytyminen ole silloin pahin sanonta_ jatkuvuudesta ”hyvinvointitalkoista” – suuremmat pääomaratsastajat_sijoittajat pärjäävät
olkoot suhdanteet sitten mitä vain elintasokilpailussa.
Totta myös että edellinen hallitus mätti velkaa kuin mitään huolta ei olisi maksukyvystä eikä voida sulkea pois edellisiäkään hallituksia kuin ei myöskään sellaisia tilanteita joille Suomi ei itsessään voinut mitään.
Hallitukset eri päättäjineen vaihtuvat samoin kuin eri poliittiset tilanteet maailmalla että lähiympäristössämme mutta yksi lienee pysyvää – toisten armoton lyönti toisiaan kohtaan ” syy on muiden ei meidän ”,vaikka välillä ollaan samassa hallituksessa kans.edust.mukaan lukien.
Osa sitä poliittista ideologista-kin sotaa ”paikkaa auringossa hyvin eduin vastuuksineen”.
Sitä uutta Nokia vastaavaa ei ole saatu luotua vaan jopa enenevässä määrin suuret yrittäjät/firmat pääomineen lähtevät sijoituksineen paremmille apajille vuolemaa ”kultaa” lisää kuin sijoitukset ulkomailta ei liene kiinnostuvan tämän maan ”houkutuksista”- investointeja tänne.
Joten voidaanko puhua ” impivaaran houkuttelemattomuudesta” kuin eri muutostilanteet tässä ajassamme etsinevät uusia muotojaan ”markkinahenkisyyttä”….tuohivirsujen että Nokian jälkeiseen aikakauteemme !
Se kuuluisa Pandoralipas…hallitukset oppositioineen !
Ilmoita asiaton viesti
En ole syönyt ravintolassa siitä saakka kun muutin Suomeen vuonna 2011 vaikka en köyhä olekaan. Mutta persaukisena ravintolassa syöminen on retostelua. Ja vaikka olisin korkeatuloinen niin söisin ravintolassa vain siinä tapauksessa, että olisi kysymyksessä joku juhlan tapainen.
Jokapäiväinen syöminen ravintolassa ei istu suomalaisiin tapoihin, siksi pieniinkiin kaupunkiasuntoihin on ahdettu keittiö, jossa on täydet ruoanlaittovälineet ja kalusteet. Pitäisi olla erilainen kulttuuri…
Ilmoita asiaton viesti
Olen syönyt omia eväitä, mutta siitäkin on moitittu. Ei pitäs varmaan käydä paikoissa, joissa on muita ihmisiä näkemässä.
Ilmoita asiaton viesti