Köyhyysloukussa mietin palkkatöitä, eikä taida olla mahiksia!

Työelämässä ansiotasoni voisi olla tällä hetkellä liki 40000 euroa vuosi, jos olisin kolmivuorotöissä vanhoissa työtehtävissäni metalliteollisuudessa, koska peruspalkkani oli jo vuonna 2008 10,95 euroa tunnille. Toisin sanoen tienaisin liki tonnin kuukaudessa enemmän käteen kuin nyt eläkkeellä ja asumistuella.

Tonni kuukaudessa on kyllä iso raha omassa elämässäni, mutta voisi olla liian suuri riski yrittää kokopäiväiseksi duunariksi ryhtymistä. Työkyvyttömyyseläkkeellä saisin tienata työeläkkeen lisäksi 1151,07 euroa kuukaudessa ja sellainen lisätienestikin voisi olla ihan hyvä juttu.

Tosiasia silti lienee se, että osa-aikatöitä ei paljon työmarkkinoilla ole ainakaan keskipalkkaisissa töissä. Ihan hyvin jotain palkkatöitä voisin tehdä, mutta työsaleille en lähde kyllä enää kuminauhoja pussittamaan! Pakko se on yrittää sopeuttaa pienet tulot menokehykseen tai muuten ei kunnian kukko laula jos sittenkään.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu