Kysymyksiä ja alustavia mietteitäni kesäkuun kuntavaalien osalta!

Entä jos ei osaa markkinoida itseään? Entä jos ei osaa arvostaa itseään? Menestyneillä ihmisillä lienee luontainen tarve kokea olevansa jossain asiassa muita parempi tai niin poikkeava, että kuuluu itse hyvänlaiseen ihmisvähemmistöön.

Entä politiikassa? Äänestämmekö enemmän itsemme kaltaisia ehdokkaita vai sellaisia ehdokkaita jotka kuvittelemme itseämme paremmiksi? Politiikka on kiistatta suosiokilpailua, jossa menestyy merkittävästi vasta silloin kun luo äänestäjille käsityksen omasta ylivertaisuudesta toimia kansankunnan kaapin päällä. Politiikka voidaan nähdä yhteiskunnan eettisen kehityskulun mahdollistajana ja toki myös yhteisten rahojen jakajana.

Olen itse pettynyt vallitsevaan politiikkaan Suomessa, koska joudun köyhänä isyyteen panostavana etäisänä maksamaan vielä elatusmaksuja pienestä eläkkeestä. Siksi en voi äänestää jatkossa mitään sellaista puoluetta saati ehdokasta, joka ei halua ymmärtää köyhien eroisien taloudellista ahdinkoa.

Poliitikoilta valitettavasti puuttuu käsitys huono-osaisten elämästä lähes tyystin. Ja nekin harvat köyhät kunnallisvaaliehdokkaat ovat vain nyky-järjestelmän hurraajia. Haluan perehtyä ehdokasvalintaani kesäkuun kuntavaalien osalta todella huolellisesti ja jätän äänestämättä, jos en saa keneltäkään ehdokkaalta ymmärrystä omaa sosiaalista tilannetta kohtaan.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu