Lapselle ja nuorelle koronavirustauti voi olla myös tappava

Selailin 15. joulukuuta 2021 päivitettyä Yhdysvaltojen kuolinsyytilastoja koronaviruksen (COVID-19) osalta ja data on melko järkyttävä, koska Yhdysvalloissa on kuollut tilastoinnin mukaan yhteensä jo 797503 kansalaista koronaviruksen aiheuttamaan infektioon.

Suomessa vähällä huomiolla ollut seikka koronavirustaudin potentiaalisesta vaarallisuudesta myös nuorille ja lapsille ei ole nähdäkseni ollut esillä mediassa riittävästi. Yhdysvalloissa on kuollut koronavirustautiin 655 0-17-vuotiasta ja 4781 18-29-vuotiasta henkilöä. Yhdysvaltojen väkiluku on tietenkin liki 60-kertainen Suomeen verrattuna eli siitä voi laskea oletuksellisesti mahdollisten lapsiuhrien määrän Suomessa, jos koronavirustauti alkaa jyllätä entistäkin voimallisempana.

Kaiketi lapsen todennäköisyys kuolla koronavirustautiin on melko pieni, mutta se voi olla silti mahdollista. Itse kannatan etenkin koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien suomalaisten lasten pikaista rokottamista koronavirusta vastaan.

Lähdesivusto:

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm

 

THL:n tietoa lasten ja nuorten rokotuksista koronavirusta vastaan:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille/koronarokotukset-lapsille-ja-nuorille

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu