Löytyykö vanhat poistetut nettikirjoitukset helposti?

Voiko netistä poistaa kokonaan omia blogikirjoituksia? Entä voiko YouTube-videot poistaa kokonaan ja kaikki julkaisut Facebookin palveluissa? Käsittääkseni tube-videot on helpompi poistaa internetistä kuin kirjoitukset avoimilla blogisivustoilta kuten Uusi Suomi blogipalvelussa. Yahoo ja Google hakukoneet säilövät vaihtelevasti jo poistettujakin kirjoituksia välimuistissa.

Sitten on vielä olemassa nettifoorumien arkistointipalveluita kuten Wayback Machine Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Väitän omien kokemusteni perusteella, että vanhat videojulkaisut YouTubessa on melko vaivatonta poistaa, jos niistä ei ole tehty meemi-julkaisuja joidenkin toisten tube-käyttäjien toimesta, kuten surullisen kuuluisassa Risumiehen tapauksessa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu