Maailma tarvitsee nyt lujaa johtajuutta!

Maailman tulevaisuus minun silmin näyttäytyy epämääräisenä palapelinä.

Maailma vaikuttaa olevan kaaoksessa! Nyt tarvittaisiin hyvää johtajuutta viedä ihmiskuntaa kohti tulevien vuosisatojen kukoistusta. Johtajien on pakko ajatella maailmaa strategisesti satoja vuosia eteenpäin ja jos he eivät siihen kykene, meillä on vääränlaiset johtajat. Donald Trumpin kaltaisten johtajien nousu vallanpitäjiksi kertoo juuri aikakautemma kaoottisesta hengestä. Lähes rukoilen, että Donald Trump ymmärtäisi vastuunsa ja ennenkaikkea mahdollisuutensa USA:n presidenttinä jäädä ihmiskunnan historiaan suurmiehenä eikä riitapukarina Twitterissä!

Hahmottelin itse eilen maailmanjohtajuuden palapeliä eri asiakokonaisuuksia ajatellen. Ajattelen, että ihmiskunnan tulevaisuutta ohjaa moraalinen säädöstö ja sivityksemme. Toisaalta välineistö ohjaamassa kytkeytynee  suureksi osaksi teknologian ja digitalisaation tuomaan voimaan, eikä pidä myöskään unohtaa turvallisuuspolitiikan merkitystä sidoksissa jatkossa vielä enemmän teknologiaan. Mitä ajatuksia piirtämäni palapeli otsakkeella maapallon tulevaisuus sinussa aiheuttaa?

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu