Marinin hallitus on pärjännyt poikkeuksellisina aikoina hyvin

Sanna Marinista tuli pääministeri, kun entinen pääministeri Antti Rinne sairastui vakavasti keuhkokuumeeseen syksyllä 2019 ja hän ilmeisesti juuri terveydellisistä syistä johtuen luopui demarien puheenjohtajuudesta. Vuoden 2020 alkupuolella alkoi koronapandemiatila, joka oli Marinin hallituksen ensimmäinen haaste ja se on osin jatkunut aina näihin päiviin saakka. Presidentti Sauli Niinistön suhtautuminen koronaa kohtaan oli vuoden 2020 kevättalvella nähdäkseni valtiojohdossa merkittävä asia, jonka seurauksena Suomeen julistettiin poikkeusolot maaliskuun puolivälissä 2020. Poikkeusolojen julistamisen seurauksena Suomessa säästettiin ilmeisesti tuhansia koronavainajia ja Marin hallitukselle on annettava tästä tunnustus, että hallituksessa haluttiin ottaa tosissaan presidentti Niinistön voimallinen esiintyminen koronaa vastaan. Koronapandemia jatkuu edelleen, mutta sen painoarvo mediassa on vaimenemassa Ukrainan laajentuneen sotatilan johdosta.

Ukrainan sota toi Suomen turvallisuuspoliittisiin mietteisiin niin suuren vaikutuksen, että tätä tuskin kukaan olisi arvannut ennustaa. Presidentti Niinistö on väittänyt viime aikoina muuttaneensa suhtautumista Venäjää kohtaan joulukuun 2021 aikana, jolloin Putin oli ilmeisesti väittänyt Suomen kuuluvan Venäjän etupiiriin tai peräti osaksi Venäjää. Itse en presidentti Niinistön näkemystä kuitenkaan aivan täysin usko, mutta sen todellakin uskon, että sekä presidentti että pääministeri Sanna Marin ovat muuttaneet kantansa sotilaallista liittoutumattomuutta vastaan helmikuun 2022 aikana Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen seurauksena. Marinin hallitus on kasvanut hienosti johtajuudessa täysin poikkeuksellisten aikojen vallitessa maailmassa. Toisin sanoen johtajuudessa tärkeintä on juuri se, että johtajilla on kykyä kasvaa entistä suurempiin saappaisiin eli johtajuus on kasvuprosessia ja siinä Marinin hallitus on päässyt suotuisasti kehittymään. Joitakin pieniä kupruja tietysti näen ainakin itse Marinin viisikkohallituksen toimissa lähinnä sisäpolitiikan osalta, josta osoituksena esimerkiksi vasemmistoliiton Li Anderssonin sooloilut silloin sun tällöin.

Nyt Suomessa tarvitaan yhtenäisyyttä ja Marinin hallitus yhteistyössä presidentti Niinistön kanssa luovat pohjan poikkeusaikojen ylitsepääsemisessä suurimmalle osalle suomalaisia, eikä pidä unohtaa pääasiassa järkevästi toiminutta oppositiotakaan eduskunnassa. Oppositio on ymmärtänyt hyvin Suomen tilanteen vakavuuden ensinnäkin koronapandemian ja toiseksi Ukrainan tilanteen osalta ja tästä haluan jakaa tunnustusta myös suurimman turhan kitinän piilossa pitäneelle oppositiolle. Marinin hallitus on takuulla valmiina kehittymään edelleen ja jatkamaan vaalikauden loppuun. Eduskuntavaalien jälkeen poliittiset voimasuhteet saattavat heilua, mutta se ei poista Marinin hallituksen historiallista arvoa, eikä jälkikritiikille jää paljon sijaa. Marinin hallitus on kouliintunut ja silti edelleen kasvukykyinen vastaamaan Suomen koskettomuuden ja suomalaisten turvallisuuden varmistamisessa. Todellakin itse haluan kiittää blogini muodossa valtiojohtomme toimintaa ja yhteiskuntamme vakauden vahvistumista, eikä tässä ole syytä menettää uskoamme kansakuntana vaan päinvastoin, vaikka ajat ovatkin tällä aikakaudella olleet täysin poikkeuksellisia. Kiitos Marinin hallitus ja presidentti Niinistö!

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu