Mielisairaan ilmaisunvapaus Suomessa ja Oulun vanhoillisessa kulttuurissa

Ei uskoisi, että Suomessa on joillakin kansalaisilla rajatumpi ilmaisunvapaus kuin toisilla. Itse jouduin mielisairaalan suljetulle osastolle Oulussa, kun tunnustin rakastavani hyvännäköistä pop-staraa vuoden 2015 alussa.

Eikä kukaan ole vieläkään ajattelumallini kannalla. Sitten ihmetellään, jos minulla voi hieman keittää. Miten moni tietää lopulta edes parisuhteessa onko rakastettu oikeasti vastavuoroisesti?

Olen katkera Oulun vanhoillisille psykiatriselle hoidolle, eikä se taida olla edes salaisuus. Oleellista vuoden 2015 mielisairaalakokemuksessani on se, että kukaan ei halunnut kuulla hoitotahosta omaa totuuttani asioiden kulusta.

Toki yöunet olivat euforisen reaktion takia vähäisiä vuoden 2015 tammikuun lopulla, vaikka pidän vielä toivoa yllä, että olenkin ollut osittain oikeassa kansainvälisen kiinnostuksen kohteeksi joutumisesta etenkin Twitter ja Facebook palveluissa samaiseen aikaan.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukulaiset, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu