Mielisairaat eläkeläiset ansaitsevat paremman elintason!

Psykiatriassa puuttuu melko paljon edelleen ihmisläheinen ajattelumalli, vaikka meikäläisiltä puuttuu myös rahaa hyvän elämän mahdollistumiseksi. Vaikeista psykiatrista sairauksista kuntoutuvilta puuttuu monilta hyvän elämän edellytykset, koska meikäläisten toimeentulo on niin niukka. Olen sitä mieltä, että harvemmin meistä skitsofreniadiagnosoiduista on enää edes hätäaputöihin tienaan hieman parempaa elintasoa, vaikka moni voi ollakin kanssani eri mieltä.

Sairaseläköityneiden kuntoutujien toimeentuloa pitäisi kohentaa ja se auttaisi paljon meikäläisiä lievittäen kärsimystä. Moni hyväpalkkainen psykiatri ei voi ymmärtää, että mielenterveyskuntoutujien toimeentulo on todella pientä ja lisäksi eläköityneenä jatkuvan vapaa-ajan viettäminen kysyy rahaa. Itse en ole huono-osaisin mielenterveyseläkeläinen, koska maksan vielä Oulun kaupungille vuodessa noin 2000 euroa kunnallisveroa ja elatusmaksuja noin 1800 euroa vuodessa. Miksi emme saa hieman parempaa ostovoimatasoa nuorena työelämästä syrjäytyneinä mielisairaina?

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu