Mikä tekee ihmisestä rasismista vapaan kansalaisen?

Pohdin erilaisten ihmisten syrjitään ja myös rasismia. Ennakkoluuloista vapaa henkilö ei voi olla mitenkään rasistinen. Toisaalta yleisinhimillinen piirre on tuntea ennakkoluuloja itsestä jotenkin poikkeavia ihmisiä kohtaan.

Saatamme tuntea negatiivisia tuntemuksia itseämme kohtaan haitallisia ihmisiä kohtaan ihan perustellusti, vaikka joukkoviha ja sen lietsominen on sosiaalisen median aikakaudella räjähtänyt ennen kuulumattomiin mittasuhteisiin. Ennen ihmisryhmän vihaamista kannattaisi miettiä yksilön vastuuta rikollisista teoista ja lisäksi myös omaa ajattelua siinä mielessä, että aiheuttaako jonkin ihmisryhmän tekemät rikokset suurempaa tunnelatausta kuin toisten samoja rikoksia tehneiden kansalaisten rikokset.

Tubetukseni aiheesta 16. maaliskuuta 2021:

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu