Minne sitä pitäisi muuttaa vai pitäisikö sittenkään?

Tampereen Nokia-areena kuvattuna heinäkuussa 2022.

Hieman pohdiskelin muuttomahdollisuutta kotiseudulleni Tampereen kulmille, vaikka nyt siihen ei ole itselläni mitään mahdollisuuksia vielä vuosikausiin. Olisi kiva asua myös Bulgariassa ainakin jonkin aikaa lähivuosina ja kokeilla, että millaista elämää siellä päin eletään. En osaa varmasti sanoa, että missä päin asun vuonna 2030, eikä Oulukaan ole täysin poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta Tampereella asuessani poikamiesvuosina 2002-2008 kaikki kokemukseni eivät olleet aivan hyviä, eikä myöskään perheellisenä Tampere oikein tuntunut kodikkaalta vuosina 2010-2014 ja osittain senkin takia muutimme silloin perheenä Ouluun.

Erosimme vuonna 2015 ja toki lapsiakin aion kuulla mahdollisissa muuttoaikeissani. Tampereen ja Oulu välillä on merkittävä ero siinä, että Tampere alkaa olla melko valmis pikkumetropoli jäähalleineen ja pikaratikkoineen, kun puolestaan Oulussa on vielä paljon enemmän kehittymisen varaa ja sitä mahdollista kehittymistä olisikin jännä olla seuraamassa. Yksi merkittävä kriteeri asuinpaikalle on myös lähisukulaiset, vaikka kyllä sukulaissuhteita voi täältä 500 kilsan päästä Oulustakin Pirkkalaan hoitaa. Jotenkin vain olen elätellyt toiveita, että omat veljessuhteeni olisivat vielä tiiviimmät, koska vuosi vuodelta tulemme vanhemmiksi, eikä omasta terveydestäkään aina voi olla niin varma.

Oulun Rajakylän ostari vuoden 2022 helmikuussa.

Tuskin tässä silti muuttoaikeissani joudun ristivetoon lähivuosina, koska lähes täysin varmasti asun Oulun Rajakylässä vielä ainakin vuoteen 2030 saakka. Yksi varteenotettava mahdollisuus olisi hommata lomaosake Holiday Clubista, jolloin voisi käsittääkseni viettää viikon omakustannehintaan esimerkiksi Tampereen Lapinniemen kylpylässä, vaikka lomaosakeosakkuudesta jotain kuukausikuluja tietääkseni onkin. Hieman on kieltämättä kaipuuta kotiseudulle ja lähiaikoina saatan siellä mennä käymäänkin ihan poikieni kanssa. Silti täytyy olla liki onnellinen siitä, että olen näinkin hyvin lopulta kotiutunut Oulun Rajakylään asumaan itsekseni.

+2
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu