Miten alkaa sosiaalisten suhteiden myrkytystila?

Mistä negatiivisuus yleensä syntyy ihmisten välisiin sosiaalisiin suhteisiin? Onko aina molemmissa osapuolissa vikaa heikentyneisiin suhteisiin vai olisiko toinen osapuoli kuitenkin enemmän syypää. Itse ajattelen sosiaalisen suhteen myrkyttymisen alkavan useimmiten toisen häiriöisyyden takia.

Häiriöisyys voi sitten johtua lähinnä negatiivisten tunteiden vaikutuksesta henkilön ajatteluun. Haitallisia negatiivisia tunteita ovat etenkin kateus, katkeruus, ylpeys ja muu ylemmyydentunne, jolloin lienee melko vaikeaa pitää yllä minkäänlaista aitoa sosiaalista suhdetta, koska silloin helposti sortuu toisen osapuolen mitätöintiin ja jopa halveksuntaan.

Sosiaalinen suhde ei voi mitenkään elpyä, jos suhteen häiriöisempi osapuoli ei halua myöntää negatiivista suhtautumista toista kohtaan. Toisaalta jo pienikin muutos häiriöisemmän osapuolen käyttäytymisessä voi muuttaa koko sosiaalisen suhteen paljon paremmaksi molemmille osapuolille.

Tiedä sitten paljonko on olemassa ihmisiä, jotka tiedostaen ovat ylimielisen töykeitä läheisiään kohtaan, vaikka he väittävät olevansa tietämättömiä aiheuttamastaan mielipahasta sosiaalisessa ympäristössä. Itse olen melko varma siitä, että useimmat ihmiset tajuavat ja tiedostavat sisimmässään olleensa hankalia persoonia, vaikka muuta voivatkin väittää.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu