Miten Suomen kesä markkinoitaisiin maailmalle paremmin?

Miksi Suomi on Eurostatin julkaiseman tilaston mukaan liki hännän päässä kesäturistien tilastoinnissa, kun tilasto käsittelee yöpymisiä turistipaikoissa kesälomakuukausina? Suomeen ei lennä kesällä turisteja yöpymään, koska olemme kallis yhteiskunta ja sijaintimme on syrjäinen, jolloin myös lentoliput ovat hinnoissaan.

Suunnittelen itsekin tässä kotimaanmatkaa Oulusta Helsinkiin poikieni kanssa ja kyllä täytyy sanoa, että hotellimajoitukset ovat aivan liian hintavia Suomessa.

Turistien hotellimajoitusten hintoja pitäisi laskea roimasti, jos haluamme tänne enemmän turisteja. Miksi emme älyä Suomessa sitä tosiasiaa, että kaupunkilomalle hotelliin houkuteltu perhe kuluttaa ravintolapalveluita ja muita palveluita vähintään sadalla eurolla päivässä, vaikka kyseessä olisikin säästöbudjetin matkaajat. Oma vinkkini Suomen turistielinkeinon nousulle onkin useamman päivän tai viikon kaupunkilomien majoitushintojen halpuuttaminen, kuten asia on jo kauan sitten ymmärretty eteläisen Euroopan turistikohteissa.

Esimerkiksi Suomessa toimiva hotelliketju yhdessä sijaintikaupungin mahdollisella tuella voisi kokeilla, että kannattaako tarjota perheelle hotellissa majoitus 500 eurolla viikko tai 300 eurolla neljän päivän majoitus. Se nyt sattuu olemaan niin, että emme saa Suomeen tällä majoitushinnoittelullamme koskaan vuolaita turistivirtoja, koska muutenkin yhteiskuntamme kustannustaso on EU:n kärkipäätä.

Eurostat turistitilasto Facebookissa:

Facebook EUROSTAT turistitilasto kesälomakuukausien yöpymisistä

 

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu