Miten vanhoihin jääriin pitäisi suhtautua julkisessa kansalaiskeskustelussa?

Julkisessa mielipidekeskustelussa monet usein haluavat kärjistää asetelmaa toisenlaista mielipidettä kohtaan, vaikka järkevämpää voisi olla kuulla toisen asia tarkempaa ja miettiä sitten vielä omaakin kantaa kyseiseen asiaan. Negatiivisuuden kautta monet osallistuvat sosiaalisen median keskusteluihin, kun emme kykene antamaan rakentavaa palautetta positiivisen asennoitumisen kautta.

Itse olen harkinnut, että yrittäisin entistäkin enemmän keskittyä viestinnässä positiiviseen kuin kaiveluun ja muuhun negatiiviseen. Parempi ehkä vaieta julkisessa keskustelussa, jos huomaa toisen negatiivisuuden hyvin hallitsevana piirteenä. En ymmärrä, jos joku kokee epäkohdan elämässään ja tuo sen julki, niin hän saa hirveän some-raivon joskus aikaan.

Yhteiskunnallisen kehityksen suurin este lienee juuri siinä, että vanhemmat ikäluokat toivovat nuorempienkin ikäluokkien kärsivän, koska ennen vanhaankaan ei aina ollut niin helppoa. Jopa vanhaan jäärään voi suhtautua kansalaiskeskustelussa myös positiivisuuden kautta ja kehua jäärää, että hän on selviytynyt ja pärjännyt elämässään hienosti. Toisaalta se ei varmaan vaikuta jäärän asennoitumiseen juurikaan, vaikka jäärä voi ajatella, että ”nyt ne huomasi vihdoin miten suuren työn olen itse tehnyt.”

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu