Miten voi rikastua Suomessa tällä aikakaudella?

Perustyönteolla on liki mahdotonta rikastua, ellei ole nuuka ja perheetön suomalainen, jolloin tavoitesäästäminen voi olla mahdollista.

Toista se monella perheellisellä on, jolloin voi tietenkin olla asuntosäästäjänä asuntolainakuorman alla, koska asuntosäästäminen on ainoa poliittisesti erityisessä suojelussa oleva säästämismuoto.

Asunnon ostaminen ei silti ole varsinaista sijoitustoimintaa kuin harvojen asuntojen kohdalla enää, koska kiinteistöjen arvonnousu on kääntynyt jopa pienoiseen laskuun kaikkialla Suomessa.

Perintöjä saa niitäkin yleensä moni keski-iän paremmalla puolella oleva kansalainen, mutta harva saa kuitenkaan yli sadantuhannen euron perintöosuuksia.

Lottovoitto voi sekin olla yksi väylä rikastua, vaikka se onkin todennäköisyyksien valossa liki mahdoton keino. Tosin lähes joka viikko Suomeen saadaan uusi lottomiljonääri.

Silti todennäköisin tapa rikastua edes jossain määrin on, jos henkilö velattomuuden lisäksi omaa suhteellisen hyvän menokurin ja tienaa enemmän kuin 2000 euroa nettona kuukaudessa ilman elatusvelvollisuuksia.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu