Moni aikamme nuori duunari: ”Neuvottelen itse työehtoni!”

Vappu eli työläisten ja opiskelijoiden ainoa oikea virallinen juhlapäivä on ensi lauantaina ja se on pyhäpäivä. Haluan näin vapun alla herätellä keskustelua nykyajan työmarkkinoista, jolloin etenkin nuorilla ja usein myös vailla riittävää sivistyspohjaa omaavien työntekijöiden käsitys työmarkkinoista on nähdäkseni suuresti vääristynyt.

Katsaus sopimuskulttuurin kehittymisestä Suomessa

Suomessa oli vuonna 1905 yleislakko, jolloin koko yhteiskunta meni kiinni koska työtätekevä kansanosan työehdot olivat sekä kaupungeissa että maaseudulla niin huonot. Yleislakosta alkanut kehityskulku johti lopulta Suomen sisällissotaan 1918, vaikka oma kirjoitukseni ei nyt käsittelekään historiaa. Haluan silti sanoa omana mietteenä, että työläisväestön ahdinko ja suoranainen riisto johtivat lopulta sisällissotaan, vaikka moni suhtautuu historialliseen kehityskulkuun paljon ideologisemmin porvarimielisten keskuudessa. Vielä 1970-luvun vaihteessa lauantai oli duunareilla työpäivä eli työajan lyhentyminen vuosikymmenten saatossa on ollut selvä yhteiskunnallinen trendi. Joillakin toimialoilla tai TES-kirjasen mukaan tehokas työviikko voi olla nykyään jopa alta 35-tuntinen. Toisaalta työajan ja etenkin työvuosien pidentämisestä ollaan käyty viime vuosikymmeninä paljonkin keskustelua yhteiskunnassamme, kun vanhushuoltosuhde heikkenee väestön radikaalin ikääntymisen seurauksena.

Itseensä kannattaa uskoa, mutta ei väärissä asioissa

Miksi itseensä ja omiin sopijan kykyihin liiaksi uskova nuori duunari ei kuitenkaan halua myöntää historiallisia tosiasioita ja joukkovoiman merkitystä samantasoisten työtehtävien työehtojen parantumiskehityksessä? Luopuisitko sinä nuorena duunarina ns. pekkaspäivistä, jolloin työajan lyhennys myönnetään palkallisena vapaana, jota kertyy yksi työpäivä kuukaudessa. Uskotko nuorena duunarina, että kykenet samaan paremman palkan samoista työtehtävistä kuin työkaverisi. Toisin sanoen, jos palkkasi on nyt 11,50 euroa tunti, ottaisitko vastaan sopivasti lipevänä nuorena duunarina euron korotuksen tuntipalkkaasi työkavereidesi jäädessä nuolemaan näppejään? En missään muodossa itse kannata työsopimusten villiä länttä Suomeen ja samoista työtehtävistä pitää saada sama palkka, mutta kokemuslisät ja sitoutumiskyvystä pitää voida palkita vuosikymmeniä saman työnantajan palveluksessa olleita duunareita. Johtopäätökseni nuorista yksilökeskeisistä duunareista on se, että ovat liian hyvin nuorilla duunareilla vielä, mutta miten käy, jos tuntipalkka ei enää nousekaan joka vuosi puhujanlahjojen perusteella?

Tappio-tappio tilanne ei ole kenenkään etu!

Siinähän se paikallisen sopimisen suosion suurin syy työnantajapuolella on, että lopulta voidaan romuttaa jopa TES minimipalkat ja kärjistää työpaikkojen sisäistä ilmapiiriä eripalkkaratkaisuilla. Paikallinen sopiminen on ehdoton LOSE-LOSE -ratkaisu sekä työntekijöille että työnantajille. Toki työnantajat voivat kuvitella saavan ammattitaitoista halpatyövoimaa, kuten marjanpoimijoina jo Suomessa kausityötekijöinä onkin, aina tarpeen tullen ulkomailta alemman elintason valtioista. En voi kuin päivitellä, että miten tyhmiä suomalaiset työnantajat oikeasti ovat oikeasti vielä tällä aikakaudella! Sitoutuva, osaava ja motivoinut työvoima on kaikkien jopa aivan yksinkertaistenkin duunarintöiden jatkuvuuden perusta yhteiskunnassamme. Edelliseen tilaan ei päästä, jos työnteosta ja -oloista ei ole kravattiporukalla realistista käsitystä.

Voisin itse leikkiä johtajaa, mutta duunarin töissä ei voi leikkiä!

Vihreä älykkö Osmo Soininvaara ja joku ex-pääministeri Esko Aho (herrat olivat tällä viikolla keskustelemassa hallituksen väliriihestä Yle TV1 Aamu-tv:ssä) varmaan kuvittelevat oikeistolaisina, että Suomessa on edelleen paljon töitä, joita voi oppia tekemään ja lopulta myös tehdä kuka tahansa. Itse voisin vaihtaa paikkaa konttorissa istuvan Soininvaaran kaltaisen puhetyöläisen kanssa koska tahansa, eikä kukaan huomaisi puutteitani kompetenssissani, mutta rakennusduunariksi en voisi oppia varmaan vuosienkaan kuluessa. Mitä tästä tulee kun herrat ja rouvat johtajat naureskelevat julkisesti tärkeille perusduunarien töille mediassa? Monenlaisia töitä on tehtävä jatkossakin ja toivottavasti duunarien arvostus nousisi myös yhteiskunnallisessa keskustelussa hieman jopa porvarimielisten kansalaisten piirissä.

Eräs lempimottojani hyvän työnantajan palveluksessa olevalle työntekijälle lienee seuraava: ”Työnteko mahdollistaa laadukkaan vapaa-ajan.” Toinen oma suosikkini työssäoppimisesta on vanha suomalainen sanonta: ”Työ tekijäänsä opettaa!”

Miettikää hyvät duunarit asioita laajemmin ja historiallisessa perspektiivissä ennen kuin alatte hurrata paikallisen sopimisen tuomia potentiaalisia euron korotuksia tuntiliksoihin! Työnteon pitää olla kannattavaa aina, eikä kannattavuutta voida nostaa sosiaalietuisuuksia leikkaamalla, koska Suomi on korkean elintason yhteiskunta ja lähes kaikki täällä maksaa jotain paitsi perinteiset talkoot. 

Hyvää vappua 2021!

Toivottaa Kimmo Hoikkala Oulusta. 🙂

(Kirjoittaja on tehnyt TVR-7 tasoisia urakkaduunarin töitä kolmivuorossa.)

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu