Moni suomalainen tinkii ruokamenoistaan, mutta onko se järkevää?

Olisiko silti järkevämpää tinkiä baari-illoista, ravintolaruuista ja vähentää matkustamista kuin alkaa syödä vuoronperään makaronia ja pikakaurapuuroa?

Itse olen just sellainen suomalainen, että käytän alkoholiin, baareihin ja ravintoloihin yli sata euroa kuukaudessa rahaa ja se on omassa nettotuloluokassani aivan liikaa.

Osittain tulotasooni vääristyneiden kulutustottumusten mukaan olen usein joutunut lainamaan rahaa läheisiltäni ja sitten kun pyrkii maksamaan lainat takaisin mahdollisimman pian, niin se syö taas kyseisen kuukauden käyttövaraa. Elättelen silti toiveita, että syksyyn mennessä olen paremmassa taloustilanteessa kuin tällä hetkellä.

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu