Natosta on syytä järjestää kansanäänestys

Kansalta siunaus eduskunnan päätökselle?

Kansanäänestys Natosta lisäisi kansalaisten tietoisuutta vallitsevasta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Natoa vastaankin voidaan olla suomalaisten piirissä aivan perustelluista syistä, eikä Nato-jäsenyyden tae rauhansäilymisestä ole argumenteista vakuuttavimpia. Putinin Venäjän aikomuksista kukaan ei tunnu ottavan selvyyttä varmasti, vaikka tunnetusti moni sanoo Venäjän invaasion Ukrainaan olleen luonnollinen jatkumo. Kas siinä vasta pulma, että tekeekö Nato ennemminkin Suomesta Venäjän kohteen sekä yya-henkisenä että aitona pitkäaikaisena länsimaisena rajavaltiona vai päinvastoin, jolloin Venäjä ei uskalla ottaa riskiä selkkaukseen Nato-Suomen kanssa.

Annetaan kansan päättää tai antaa vähintäänkin neuvoa Nato-jäsenyyden hakemisessa!

Eikö olisi hyvä osoitus myös Venäjälle, jos järjestämme kansanäänestyksen Nato-hakemuksesta. Se näet osoittaa sen, että Suomessa ollaan melko yksituumaisesti Nato-jäsenyyden takana. Suomalaiset eivät enää luota venäläiseen hallintokulttuuriin, jos osa meistä on koskaan edes luottanutkaan. Itse kuulun takinkääntäjiin suhtautumisessani Venäjään, koska halusin uskoa Venäjän rauhanomaisempaan johtajuuteen ennen helmikuun lopun 2022 tapahtumien alkua Ukrainassa. Natoon ei pidä silti lähteä paniikissa ja paskat housussa. Kannatan siksi kansanäänestystä Natosta, koska se toisi yhteiskuntaan enemmän tietoa potentiaalisista vaihtoehtoratkaisuista Nato-jäsenyydelle.

Lopuksi mietteeni Ukrainan sodasta nyt!

Ukrainaan pitäisi saada rauha jollakin konstilla tai liki mahdottomiltakin tuntuvien myönnytysten johdosta Putinin Venäjälle. Toinen mahdollisuus on Putinin hallinon luhistuminen, mutta kun on perillä totalitarististen valtioiden historiasta – voinee olla vaikea uskoa Putinin pelanneen kortit ajattelematta erilaisia skenaarioita Ukrainan sodan osalta.

+3
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu