Nettiselainten käyttötavoistani

Käytän pääasiassa kahta nettiselainta tällä hetkellä. Microsoft Edge on ihan hyvä selain, vaikka hakukoneena en ole tottunut Bing hakua käyttämään. Edgen selainta käytän blogin kirjoittamiseen Uusi Suomi blogipalstoilla ja Facebookiin. Olen myös Hesaria ja Kalevaa lukenut Edgellä.

Google Chromella puolestaan käytän Gmailia ja Google hakua. YouTuben käytön lopetin taas, kun en nähnyt siinä mitään järkeä. Olisi ollut unelmani, että olisin onnistunut herättelemään kansalaiskeskustelua YouTuben videopuheilla ja muilla videoilla, mutta eipä siellä kommentteja juuri tullut.

Edgen selaimessa on hyvä, että se tallentaa salasanat kaikille sivustoille, joita käyttää ja koska en käy Edgen selaimella ns. hämärämmillä sivustoilla, niin selaushistoriaa ei nähdäkseni tarvitse edes poistaa välillä.

Google Chromesta poistan välillä selaushistorian, mutta se jättää silloin onneksi automaattisen loggauksen Googlen palveluihin, jolloin ei tarvitse miettiä salasanoja. Itselläni on lisäksi some-palveluissa kaksinkertainen varmistus kirjautuessa eli saan esimerkiksi Facebookiin kirjautuessa tekstiviestillä kuusinumeroisen varmenteen puhelimeeni. Itse pidän kahden selaimen taktiikkaa hyvänä tapana käyttää nettiä ja helppotoimisenakin vielä.

Lisäksi kun pojat tulevat luokseni, niin he käyttävät selaimena Firefoxia, jossa on automaattinen selaushistorian poisto. Summa summarum sanoisin omista netin käyttötottumuksistani, että Edgen välityksellä itsestäni saa lähes koko lailla asiallisen kuvan, mutta Google Chromen välityksellä olen välillä viihtymässä ja Google hakuhistorianikin on outo.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt kahden koulupojan isä Oulusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu