NHL-miljonääreistä, duunarien eliitistä ja kateudesta

Suomalaiset ovat erikoisia, koska useimmat puolustavat miljonääritulojen saajia, vaikka itse joutuvat tekemään töitä noin parin tonnin nettopalkoilla!

Ja se kaiken huippu, että jotkut voivat kadehtia vielä jopa minun työhistoriaani tosi kovissa ja hikisissä töissä. Vanhalla tuotantolinjalla ei ollut kuumasinkityslaitoksella yhtään naista edes töissä!

Totta se on, että rehellistä työtä tekeviä ja veroja maksavia duunareita kadehditaan tässä maassa yli 4000 euron kuukausitienesteillä. Perverssi on yhteiskuntamme!

Kateus saattaa ilmetä läheisimmissä suhteissa helpommin kuten kaveriporukoissa ja työyhteisöiden sisällä. Mediapersoonia harva taitaa Suomessa kadehtia, vaikka sellaistakin tietty esiintyy.

Itse en tunne juurikaan kateutta, vaan lähinnä sääliä kateellisia kohtaan. Maailmassa aina joku saa helpommalla rahansa kuin toinen.

Aiheeseen liittyvä IS:n uutisartikkeli:

Miro Heiskanen teki jättisopimuksen NHL:ssä – lähes 60 miljoonaa euroa! – NHL – Ilta-Sanomat

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu