Nuorille oma kaverisivusto nettiin?

Yleinen oletus lienee aikuisten piirissä, että kukin nuori löytää omasta koulustaan tai harrastuksista riittävän määrän kavereita. Tämän ajan ongelma on kuitenkin lisääntyvässä määrin nuorten kokema yksinäisyys.

Ennen vanhaan oli joitakin kirjeenvaihtoilmoitussivuja nuorille, kuten Yle Teksti-TV:n nuorisosivut, jonka välityksellä itsekin taisin joskus hakea kirjeenvaihtokaveria. Puolestaan tällä aikakaudella nuorten Sekasin-Chat on ollut kovin suosittu palvelu, mutta itse en kyseistä palvelua tunne mitenkään, vaikka olen käsittänyt, että Sekasin-Chat käyttäjät kokevat nuoruudessa erilaisia ongelmia, joista haluavat tukihenkilön kanssa chattailla.

Itse isänä näkisin tarvetta, että internetissä olisi palvelu pelkästään nuorille, jotka ovat vailla kaveria. Sivuston sisältöä valvottaisiin nuorisotyöntekijöiden tai vastaavien toimesta. Kyseisessä palvelussa voisi olla avoimia chat-ikkunoita nuorille ja lisäksi tietenkin kaverihakupalsta. Sivuston käyttö vaatisi oman käyttäjätunnuksen ja ikäryhmä, jota sivusto tavoittelisi olisi 12-16-vuotiaat nuoret.

On surullista, jos emme aikuisina edesauta nuorisoa löytämään yksinäisyyteen apua hyvistä kavereista ympäri Suomea. Liikaa monien nuorten aika kuluu verkkopelien seurassa, joiden piirissä toki voi esiintyä sosiaalisuutta, mutta eiköhän se sosiaalisuus aika laimeaksi yleensä jää. Enkä halua mitään nuorison paritussivustoja, vaan nimenomaan kyse olisi kaverisivusta, jossa samoja mielenkiinnonkohteita omaavat nuoret voisivat tutustua toisiinsa turvallisesti kaikkialta Suomesta.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu