Nuorille on pakko luoda työmahdollisuuksia

Nuorten on syytä myös hakea kaikenlaisia työtehtäviä oman tulevaisuudenkin kannalta. Yllättävä tapaturma tai vaikea sairastuminen voi aiheuttaa jo nuorena alentuneen työkyvyn, jonka seurauksena joutuu kitkuttelemaan usein minimieläketurvan piirissä, ellei nuori ole kerennyt tienata yhtään omaa eläketurvaansa työelämästä.

Työkyvyttömyyseläkkeen laskentaperustetta varmaan harva nuori haluaa edes tietää ja sen on ihan hyvä asia yhteiskunnan kannalta, mutta nuoren itsensä kannalta voisi olla hyvä tämäkin asia tietää. Työkyvyttömyyseläke määräytyy keskimääräisten vuosiansioiden perusteella ja lisäksi lasketaan tulevan ajan eläke vanhuuseläkeikään saakka, jolloin parin vuodenkin työteolla voi saada jo ihan kohtalaisen tai jopa hyvän työkyvyttömyyseläkkeen.

Toisaalta nuorena eläköityminen on aina jonkinlainen inhimillinen tragedia, eikä sitä tilannetta varmaan paljon lohduta edes yli 2000 euron nettoeläke.

Pääasia on silti, että mahdollisimman moni nuori saa aloittaa työt nuorella ikää, jotta nuorten usko tulevaisuuteen säilyy ja näin nuoriso integroituu tiiviimmin osaksi yhteiskuntaamme. Nuoren eläketurva on tosiaan toissijainen asia, mutta sekin on tärkeä ottaa huomioon nuorten itsensä kannalta ainakin.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu