Nuorille on pakko luoda työmahdollisuuksia
Nuorten on syytä myös hakea kaikenlaisia työtehtäviä oman tulevaisuudenkin kannalta. Yllättävä tapaturma tai vaikea sairastuminen voi aiheuttaa jo nuorena alentuneen työkyvyn, jonka seurauksena joutuu kitkuttelemaan usein minimieläketurvan piirissä, ellei nuori ole kerennyt tienata yhtään omaa eläketurvaansa työelämästä.
Työkyvyttömyyseläkkeen laskentaperustetta varmaan harva nuori haluaa edes tietää ja sen on ihan hyvä asia yhteiskunnan kannalta, mutta nuoren itsensä kannalta voisi olla hyvä tämäkin asia tietää. Työkyvyttömyyseläke määräytyy keskimääräisten vuosiansioiden perusteella ja lisäksi lasketaan tulevan ajan eläke vanhuuseläkeikään saakka, jolloin parin vuodenkin työteolla voi saada jo ihan kohtalaisen tai jopa hyvän työkyvyttömyyseläkkeen.
Toisaalta nuorena eläköityminen on aina jonkinlainen inhimillinen tragedia, eikä sitä tilannetta varmaan paljon lohduta edes yli 2000 euron nettoeläke.
Pääasia on silti, että mahdollisimman moni nuori saa aloittaa työt nuorella ikää, jotta nuorten usko tulevaisuuteen säilyy ja näin nuoriso integroituu tiiviimmin osaksi yhteiskuntaamme. Nuoren eläketurva on tosiaan toissijainen asia, mutta sekin on tärkeä ottaa huomioon nuorten itsensä kannalta ainakin.
Aivan totta kirjoitat. Tuohon voisi lisätä lähinnä vain sen että nuorille pitäisi luoda ja tarjota nimenomaan vakituisia työpaikkoja jotta heillä olisi varmat tulot perustaa perheitä ja saada niitä lapsia jotta maan ikärakenne saataisiin normaalilla tavalla nuorenemaan ja sosiaali ja terveysmenot laskuun pitkällä aikavälillä . Maahan tarvitaan väestösuunnitelma joka tukee kaikin tavoin nuorten perheitten perustamista ja uuden veronmaksajien syntymistä jolloin muuttoliikekin asettuu oikeisiin mittasuhteisiin ajan kanssa.työmarkkinajärjestelmän uudistus kuuluisi samaan pakettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Martti!
Eihän se ihme ole, että nuorisoa voi lannistaa, jos työtä ei löydy, vaikka yrittää hakea kaikenlaisia hommia. Toisaalta nuorisolla on nähdäkseni myös oma vastuu parantaa omia työnsaantiedellytyksiä ja hakea töitä myös sellaisilta aloilta, jotka eivät välttämättä ole nuoren ykköstyöpaikkatoiveita.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkun tarttis tehrä jotain. Tuo on kuultu monta kertaa. Jokainen aikuinen voi aloittaa itsestään ja etsiä lapsilleen työn tai perustaa yrityksen, jossa töitä nuorille. Ei se niin vaikeaa ole, jos on itse työkuntoinen. Maailma on täynnä tekemättömiä töitä, joilla elää.
Ilmoita asiaton viesti
”Jokainen aikuinen voi aloittaa itsestään ja etsiä lapsilleen työn”
Nolo kommentti Hämäläiseltä! Ehkä nepotismia suosivissa yrityksissä tuo on silti edelleen maantapa!
Ilmoita asiaton viesti
Työmarkkinauudistus ja veroremontti yhdessä paremmaksi jalostetun soteuudistuksen kanssa olisi pohja kansalliselle väestöohjelmalle, sillä työtä olisi vaikka kuinka paljon mutta järjestelmä ei saa kunnolla kohdennettua työtä, tekijää ja rahaa samaan paikkaan. Esimerkiksi työttömyysvarojen valtavia menoeriä pitäisi voida käyttää tarvittaessa suoraan työpaikkojen luomiseen siellä missä työtä on ja pulaa ihmisistä siten että ihminen saa itse valita toimettomuuden sijasta työn ja auttaa työpaikan luomisessa ja kehittämisessä jos haluaa ja siihen vakituisen tulon yhdistelmäpalkkauksena eri lähteistä ja vaikka tehdä omaa keikkaa alallaan siihen päälle . Tärkeintä olisi saada esimerkiksi sotepalveluissa raha tuottamaan kunnolla sekä palvelua että tuloa tekijälleen. Tarvitaan uusia malleja ja avointa mieltä hallituksesta oppositioon kansallisen edun puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Olin 34 vuotta elämästäni yrittäjänä alaurakoimme isoille rakennusliikkeille kipsilevyväliseiniä viimeisin oli 2,3 miljoonan urakka TYKS:ille, useampia oli , että isät kouluttivat pojistaan tähän työhön ja pian he jo tienasivatkin yli 50 k urakalla.
Ilmoita asiaton viesti