Nuorten itsetunto-ongelmat ja ulkonäköpaineet!

Jokaisen ihmisen pitäisi löytää joku osa kehostaan, johon on tyytyväinen. Silloin mahdollinen ylipainokaan ei haittaa ja etenkin naiset ovat usein jopa upeampia vähän ylipainoisina. En silti sano, etteikö myös fitness-naiset ole usein ihan hyvännäköisiä.

Itse muistan olleen nuorena melko epävarma omasta ulkonäöstäni vuosituhannen vaihteessa, jolta aikakaudelta on myös tämän artikkelin passikuvani. En voinut perustaa omaa viehätysvoimaani hyvään ulkonäköön ja se teki minusta epävarman uusissa sosiaalisissa tilanteissa. Olisihan se todellakin lämmittänyt mieltäni, jos joku nainen olisi sanonut minun olevan ihan komea nuori mies, mutta konkretiatasolla näin ei koskaan nuoruudessani tapahtunut.

Nyt jos ajattelen varhaiskeski-ikäisenä miehenä ja isänä aikakauden nuorten itsetunto-ongelmia, niin on hyvin vaikeaa auttaa nuoria konkreettisesti, koska vaarana on leimautua helposti namusedäksi. Isänä yritän kasvattaa poikani hyväksymään itsensä omankaltaisina poikina ja sittemmin aikuisina miehinä. Ja vaikka arvostelua tulee niin se ei silti useinkaan perustu mihinkään muuhun kuin arvostelijan omaan pahaan oloon ja ehkä mielenterveydellisiin ongelmiin.

Yleisesti haluan sanoa silti kaikille itsetunto-ongelmaisille nuorille, että kauneudessa lähes aina nuoruus on ihmisen parasta aikaa. Yritetään antaa joskus silti konkreettista hyvää palautetta, vaikka sitä ei ehkä aina osata nuorten taholta ottaa enää oikein vastaan vanhemmalta mieheltä.

Muualla netissä Ilta-Sanomien kyselytutkimus nuorten ulkonäköpaineista: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006238158.html

 

KimmoHoikkala

Olen 41-vuotias kahden koululaisen yhteishuoltaja ja asun Oulussa. Kotoisin olen Pirkkalasta ja olen asunut myös Tampereella. Työkokemukseni on pääasiassa metalliteollisuudesta kuumasinkityslaitoksen töistä. Opintoja minulla on lähinnä tekniikan ylioppilaana 2000-luvun vaihteesta Tampereen teknilliseltä yliopistolta. Olen tällä hetkellä lähinnä vapaaehtoinen mielenterveyden kokemusasiantuntija sosiaalisen median keskusteluissa. Toimeentuloni saan työkyvyttömyyseläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu