Nykymuotoinen sosiaalinen media on tappanut asiallisen kansalaiskeskustelun

Onko negatiivinen vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa parempi tilanne kuin ei ole vuorovaikutusta ollenkaan? Hyvät keskustelut puolestaan voivat olla koukuttavia keskustelun osapuolille, mutta sosiaalisessa mediassa ei juuri keskustelevuutta esiinny enää. Joskus tilanne oli toisenlainen kun elettiin anonyymien foorumien kulta-aikaa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Olen sitä mieltä itse, että negatiivinen kommentointi ja muu sen kaltainen vuorovaikutus somessa on sidoksissa useimmiten mielenhäiriöihin ja yksinäisyyteen.

Somessa on tapana ilmoittaa paljon ennemmin erimielisyys kuin samanmielisyys, jonka takia asiallista keskustelua ei enää niinkään esiinny sosiaalisen median palstoilla. Inspiroivat keskustelut ovat juurikin sosiaalisen median vahvuus, vaikka niitä harvemmin käydään ja mikä lie syynä sitten siihen? Sosiaalinen media on muuttunut paljon julistavammaksi ja henkilöbrändäyspaikaksi, eikä täällä enää moni halua käydä keskustelua vai eikö ihmiset enää osaakaan keskustella toistensa kanssa?

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu