Olen tienannut työeläkkeeni pääosin kesätöissä 2000-luvun vaihteen jälkeen

Vuoden 2001 veroehdotukseni.

Kommentaattori Tapani Tuominen levittää Puheenvuorossa paskatietoja itsestäni ja siksi koen velvollisuutena kirjoittaa selventävän blogimerkinnän aiheesta. Kaikille muillekin kateellisille tiedoksi, että saan työeläkkeeni ihan Suomen eläkelakien mukaisesti ansioperusteisesti kesätöistä vuosilta 2001 ja 2002. Tienasin kyseisinä vuosina selvästi yli 3000 euroa kesäkuukausina ja vuosiansio oli noin 14000 euron tasolla. Aloitin työnteon 19-vuotiaana lehdenjakajana kesällä 1997, mutta eläkkeeni alkoi kertyä vasta vuonna 2001, jolloin täytin 23 vuotta.

Olen käynyt myös intin saapumiserässä 2/98. Varusmiespalvelusaikani oli 362 vuorokautta ja siitäkään ei kertynyt eläkettä, eikä kerry vieläkään asevelvollisuudesta eläkettä. Tällä hetkellä jos joku kesäduunari mielii saada yli tonnin työkyvyttömyyseläkkeen, niin laskelmieni mukaan kesässä pitäisi tienata yli 20000 euroa tai paremminkin keskimääräinen vuosiansiotaso pitäisi olla yli 20000 euroa. Kansaneläkettä voi sitten saada, jos työeläke jää pieneksi, kuten itselläkin on asian laita. Itse en unelmoi paremmasta toimeentulosta, mutta pidän tärkeänä, että eläkeläisten ostovoimaa pidetään yllä ja tilanteen mukaan ainakin pieniä eläkkeitä voitaisiin hieman korottaakin.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu