Olen väliinputoaja myös työeläkkeeni kanssa!

Ehkä pitäisi olla tavallaan kiitollinen, että sain kerrytettyä työeläkettäni edes jonkin verran vuosien 2001 ja 2002 työansioilla, että työeläkkeeni on nyt 1158 euroa kuukaudessa. Toisaalta pääsin työelämään jo vuonna 1997 ja tein paljon töitä etenkin vuosina 1999 ja 2000, eikä näiden vuosien kuukausiansiot vaikuta ollenkaan työeläkkeeni määrään, koska jäin määräaikaiselle eläkkeelle eli kuntoutustuelle jo vuonna 2005. Toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä olen ollut jo vuoden 2009 alusta saakka.

Haluankin nyt antaa vinkin kaikille nuorille, että kesätyöt tosiaan kannattavat, jos tulee yllättävä vaikea sairastuminen tai sairaustila, joka oikeuttaa työkyvyttömyyseläkkeeseen. Olihan omat vuosiansioni vuosina 2001 ja 2002 noin 14000 euroa, mutta kuukausiansioni oli reippaasti yli 3000 euroa. Toki työeläkkeeni olisi ehkä jopa liki 1500 euroa kuukaudessa bruttona, jos koko työurani olisi laskettu eläkelaskelmaani, mutta en osaa olla tästä erityisen katkera enää. Tein jopa kahta työtä reilun kuukauden kesällä -99 eli olin tehdastöissä ja jaoin Aamulehteä Pirkkalassa. Enpä tiennyt näitä eläkejuttuja 2000-luvun vaihteessa.

Nyt tajuan, että olen eläkkeensaajanakin väliinputoaja, mutta onneksi saan työeläkkeen lisäksi pientä kansaneläkettä ja Kelan eläkkeensaajan asumistukea. Vuosiansioni on noin 17000 euroa vuodessa ja pienissä työkyvyttömyyseläkkeissä on totisesti nostovaraa vielä etenkin itseni kaltaisissa eläkekohtaloissa!

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Olen asunut kauden myös Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla 1993-94, varusmiespalveluksen yhteydessä silloisessa Kuoreveden Hallin ja Tikkakosken Ilmavoimien varuskunnissa, mielisairaalan suljetulla osastolla vuonna 2004 Pitkäniemen sairaalassa Nokialla kolmesti ja Peltolan mielisairaalan suljetulla osastolla Oulussa kahdesti vuonna 2015. Lisäksi asuin jopa opiskelijasoluasunnossa kausia vuoden 2003 aikana Nurmijärven Rajamäellä Työtehoseuran kurssikeskuksessa. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukuni, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen. Esittelyni loppuun miete: Onkohan kateus ja ahneus toisiinsa sidoksissa olevia tunteita, kun sanoohan vanha suomalainen sananparsi, että "kateus vie kalatkin vedestä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu