Onko 100-prosenttisesti psykopaattisia ihmisiä olemassa?

Äärikokemusten seurauksena voidaan päätellä henkilöstä enemmän kuin ilman vastaavia kokemuksia olevista henkilöistä. Vasta todella erikoiset kokemukset ja elämäntilanteet paljastavat ihmisen psykopaattisuuden. Ilmeisesti psykopaatti ei kykene kiintymään aidosti keneenkään toiseen ihmiseen.

Tiedä sitten millainen vanhempi olisi psykopaattinen henkilö ilman sosiopaattista mielenvirettä? Väitetään yleisesti, että yhteiskunnassa olisi psykopaattisia kansalaisia jopa yli prosentti väestöstä. Toisaalla sanotaan, että psykopaattinen henkilö ei kykene tuntemaan ollenkaan myötätuntoa. Onko 100-prosenttisia psykopaatteja sittenkään edes olemassa?

Eikö psykopaattikin usein halua sosiaalista hyväksyntää itselleen? Terve ihminen voi epäillä olevansa tunnekylmä, mutta voiko aidosti psykopaattinen ihminen edes tajuta itsekseen olevansa psyko ja olla vielä ylpeä siitä. Uskon psykopaattisen henkilön kykenevän olemaan tunteellinen, mutta vaarana on se, että psykopaattinen henkilö ei koe olevansa välittämisen kohde.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu