Onko äärioikeisto vallassa Suomessa?

Ihmettelen suomalaista poliittista keskustelua ja siinä viljeltyä ääri-etuliitettä lähinnä oikeistopoliitikkojen määreenä. Ulkomaita myöten AFP oli uutisoinut äärioikeistolaisen kansanedustajan ampuneen Suomessa.

Itse olen omasta mielestäni keskitien sosialisti ja etenkin sosiaalidemokraatti, enkä tykkää suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa käytetään ääri-etuliitteitä ollenkaan valtaapitävistä poliitikoista, koska se luo nähdäkseni vääristynyttä kuvaa suomalaisesta poliittisesta järjestelmästä.

Miten lähellä perussuomalaiset ovat sitten äärioikeistoa ja jopa natsimielistä ajattelua? Aikoinaan jo muistelen kirjailija Sofi Oksasen heittäneen natsikortin perussuomalaisten ylle 2010-luvun vaihteessa ja olihan Oksasen mielipiteellä olemassa ehkä hieman perustettakin, koska perussuomalaisten kenttäväen joukossa on ollut hyvin mahdollisesti natsimielisiä kansalaisia.

Kaikesta huolimatta olisin varovainen, kun leimaamme erään valtapuolueen kokonaan äärioikeistolaiseksi, koska se ei sitä missään nimessä ole. Toki Orpon hallitus on tehnyt oikeistolaista politiikkaa, johon voimme kaikki suomalaiset ottaa kantaa ainakin seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ikävää kyllä huomata poliittisessa kansalaiskeskustelussa täällä Puheenvuorossakin niin leimaavaa ja ilkeämielistä keskustelua.

Väitän mahdollisesta kritiikistä huolimatta, että Suomessa äärioikeistolaisella ajattelulla ei ole sijaa valtapolitiikassa ainakaan tällä hetkellä.

MTV uutiset juttu Vornasesta ulkomailla:

”AFP luonnehti jutussaan Timo Vornasta jutussaan äärioikeistolaiseksi kansanedustajaksi, joka edustaa populistista perussuomalaiset-puoluetta.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu