Onko järkeä vai ei? Me veronmaksajat maksamme myös Puskiaisten oikaisun Tampereen eteläpuolella!

Suomi on harvaan asuttu valtio, eikä liikenneverkon lisäkapasiteettia tarvita. Yksityisautoilun määrä tuskin tulee jatkuvasti kasvavilla autoilukustannuksilla lisääntymään, joten miksi tarvitsemme edes kasvuseuduille uusia teitä. Järkevää olisikin pitää kunnossa nykyinen tie- ja rataverkosto pyrkien samalla hyödyntämään sitä vieläkin tehokkaammin. 

Järjettömin hanke jonka tiedän tiehankkeista tällä hetkellä on ehdottomasti Puskiaisten oikaisuliittymä kolmostielle Tampereen eteläpuolella. Puskiaisten tiehanketta on perusteltu lähinnä kolmella tekijällä, joista ensimmäinen on liikennemäärien kasvu kolmostiellä jopa yli 40 prosenttia.

Toisin sanoen kolmostiellä Lempäälän Kuljun kohdalla liikennemäärä olisi vuonna 2040 jopa liki 65000 autoa vuorokaudessa. Ihmetellen vaan että mihin näin suuri liikennemäärän kasvuennuste perustuu Tampereen seudulla? Onko syynä kenties työmatkaliikenteen kasvu Tampereen ympäristöstä kohti Tampereen keskustaa? Epäilen, että pelkkä asukasmäärän kasvu Pirkanmaan ytimessä ei voi mitenkään selittää ennustettuja liikennemäärien kasvuja.

Pirkanmaan maakuntakaava 2040 olettamat liikennemääristä. (https://maakuntakaava2040.pirkanmaa.fi/sites/default/files/Liikenteelliset_vaikutukset_loppuraportti_0.pdf)

Toinen tekijä jolla Puskiaisten oikaisua perustellaan on muutaman minuutin ajansäästö etenkin rahtikuljetuksissa. Kolmas tekijä josta olen kuullut on väite, että Tampereen keskustan kehittämissuunnitelma vaatii Puskiaisten oikaisuliittymän rakentamista kolmostielle. Yleisesti on tiedossa, että Viinikan ratapiha siirretään etelämmäksi jollakin aikavälillä, mutta en silti ainakaan itse tajua, että mikä yhteys ratapihan siirtämisellä on Pirkkalan viimeisimmät lähimetsät hävittävään Puskiaisten tielinjaukseen?

Onko liikennehankkeista päättävät todellakin valmiita sitomaan rahaa vähintään 110 miljoonaa euroa kolmostien oikaisulinjaukseen, joka tuhoaa niin paljon lähimetsää sekä Pirkkalan että Lempäälän alueelta, että sitten retkeilymetsiä ei enää paljon varsin pienen maapinta-alan Pirkkalaan enää jäisikään.

”Valtatien 3 uuden yhteyden välillä Lempäälä – Pirkkala kustannusarvio on 110 miljoonaa euroa (MAKU
150, 20050=100). Kustannusarvio on laskettu FORE hankeosalaskennalla. Kustannusarvio sisältää
tilaajatehtäviä esisuunnittelu tasoisen laskennan mukaisesti 30 prosenttia. Tilaajatehtävät koostuvat
suunnittelusta 8 prosenttia, rakennuttamistehtävistä 8 prosenttia sekä riskivarauksesta 14 prosenttia.
Kustannusarviossa ei ole huomioitu laajamittaisesti mahdollisia pohjanvahvistustoimenpiteitä.”

Lähde: https://maakuntakaava2040.pirkanmaa.fi/sites/default/files/Aluevaraussuunnitelma_vt3.pdf

Käy kirjoittamassa kansalaisadressi Pirkkalan retkeilymetsien säilyttämisen puolesta, jos haluat vaikuttaa Puskiaisten järjetöntä tieoikaisua vastaan!

Tässä linkki adressiin:

https://www.adressit.com/pirkkalan_ja_lempaalan_valinen_virkistymetsa_ja_ekologinen_kaytava_tulee_sailyttaa_sellaisena_myos_tulevaisuudessa

 

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu