Onko kansantalous nollasummapeliä vai onko toisen saama raha lopulta jostain muualta pois?

Kansantalous ei todellakaan ole mitään nollasummapeliä, koska joidenkin ansiot ovat oikeasti muilta tulonsaajilta pois, jos ei pysytä kohtuudessa ja hyvässä verokäytännössä. Köyhyyttä emme saa poistumaan, jos kukaan ei halua maksaa veroja. Toisaalta Amerikassa rikkaat ovatkin sanoneet, että he harjoittavat hyväntekeväisyyttä, koska verotus tai tulonsiirrot eivät ole niin hyvä keino auttaa köyhempiä kansalaisia. Emme voi odottaa suomalaisina maailman kovimpien verotaakkojen alla siltikään, että köyhyyttä ei ole keskuudessamme.

Miksi köyhien ääni ei kuulu missään yhteiskunnissa eikä ainakaan Yhdysvalloissa? Toisin sanoen rikkaan korkea elintaso on köyhiltä pois, mikäli rikkaan omaisuutta ja tuloja ei veroteta osattomien köyhien hyväksi. On myös havaittavissa ilmiö suomalaisessakin yhteiskunnassa, että verotuotoin katettujen palveluiden palkkataso on parhaimmistoa, jolloin annetaan mielellään sosiaalista tukea vaikka oikeasti kansalaiset tarvitsisivat parempaa toimeentulotasoa!

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu