Onko rouva pääministeri Sanna Marin jo liian iso johtaja Suomeen?

Pääministeri Sanna Marin (syntymäkunta Helsinki, mutta Pirkkalan yhteislukion ylioppilas) oli jo ensinäkemältäni erittäin poikkeuksellinen kuntavaaliehdokas Tampereella vuonna 2012, enkä ole Marinia sen jälkeen nähnytkään. Hänen karismansa perustui kuntavaaliehdokkaana nähdäkseni aitoon innokkuuteen (enthusiasm) ja vilpittömän (sincere) oloiseen olemukseen. Toki aatemaailmaltansa Sanna Marin edusti minun mielestäni myös oikeita – aidosti humanistisia arvoja, jonka takia pidin häntä demarien vaalilistalla Tampereella täysin poikkeuksellisena nousevana kykynä.

Profetiani kävi toteen, kun ensiksi Tampereen demarien jäsenvaaleissa äänestin Sanna Marinia ykkösehdokkaana eduskuntavaaleihin 2015 ennen muuttoani Ouluun edellisen vuoden keväällä. Mietin tässä vielä, että voisiko muistikuvani olla väärä äänestämisestäni, mutta se ei voi olla, koska olin oikeasti kohdannut Marinin ennen kyseistä jäsenvaalia. Niin kova profeetta en voinut kuitenkaan olla, että olisin ennustanut Marinin läpimenon eduskuntaan 2015, vaikka hänen kampanjansa täytyi silloinkin olla melkoista ravia Hämeenkadun tienoilla! Hullunahan minua tai ketä vain olisi pidetty, jos olisi ennustanut Marinin nousevan pääministeriksi tai edes liikenne- ja viestintäministeriksi Rinteen hallitukseen 2019!

Politiikka on kaikesta huolimatta nyt ja lähitulevaisuudessa kilpailulaji ja joko me lyttäämme yhteiskuntana maailmallakin suurta arvostusta saaneen Sanna Marinin tai annamme Sannalle mahdollisuuden luotsata yhteiskuntaamme ehkä hieman entistä konsensushenkisemmin eteenpäin koronakauden jälkeiseen tilaan. Kannatan satavarmasti nyky-oululaisena Sanna Marinin takana olemista laajana kansanjoukkona ja etenkin hallituksessa venkoilun loppumista.

Liki täysi katastrofi ei ole menokehyksen pieni ylitys, vaan täys katastrofi on se jos venkoiluporukat hiillostavat jo nyt Sanna Marinin pois Suomesta. Meillä ei ole varaa hukata Marinin tasoista poliittista johtajaa jonnekin YK-hommeleihin jo nyt, vaan tarvitsemme Sannaa Suomessa. Rouva pääministeri vanhana partiolaisena kyllä tietää, että isänmaan etu vaatii partiolaishenkeä, vaikka pelkillä nuotiopiireillä tai iltarasteilla yhteiskuntamme tila ei tietty kohennukaan. Lähde hyvä Sanna ulkomaille, jos tunnet olosi liian painostetuksi suomalaisessa politiikassa, koska olet oikeasti täysin poikkeuksellinen innostaja ja puhdassydäminen ihmisyyden puolustaja, jolla on maailmalla tilausta ellemme ymmärrä sinua katkerana ja vähimmistökepulaisena kansankuntana.

(kirjoituksen sulkulausekkeen lähde: Wikipedia)

Liitteenä Google haun 9,5 miljoona hittiä hakusanalla: ’Sanna Marin’

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna -78 ja ollut toistaiseksi voimassa olevalla työkyvyttömyyseläkkeellä vaikean mielenterveydellisen häiriön takia vuodesta 2008 saakka. Saan psykoosialttiuteeni lääkinnällistä hoitoa. Elämäni on silti edelleen ajoittain tuskallista, mutta iloa elämääni tuo lähinnä kaksi koululaisikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu