Onko työnhaku liian epätoivoista?

Aikamme Suomessa vallitsee monilla aloilla yhä pahentuva työvoimapula ja samanaikaisesti työttömiä työnhakijoita on noin 200000. Lisäksi osa työttömistä on työvoimapoliittisten toimenpiteiden kohteina eli kurssituksessa tai työllistettynä. Olen miettinyt työmarkkinatilannetta omien kokemusteni ja lähipiirini kokemusten perusteella. Moni läheiseni on ollut onnekkaassa asemassa, kun on saanut palvella saman työnantajan palveluksessa vuosikymmeniä eli he ovat sikäli jääviä arvioimaan nykyisiä työmarkkinoita.

Moni saman työnantajan palveluksessa vuosikymmeniä ollut luulee, että tekevälle tyypille työpaikkoja on tarjolla valittavaksi asti. Asiahan ei ole aina näin paitsi todella ansioituneilla ja hyvämaineisilla osaajilla. Lisäksi ansiotaso saattaa tippua merkittävästi monessa työtarjouksessa etenkin duunaritason työpaikkoja hakiessa. Puhutaan paljon työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmasta ja olen tästä samaa mieltä, että osaava työvoima ja työnantajat eivät läheskään aina kohtaa. Toki työnantaja joka ei suostu maksamaan toimialansa keskiarvopalkkoja joutunee turvautumaan usein maahanmuuttopitoiseen työvoiman käyttöön, kuten etenkin rakennustyömaiden alihankinnassa on toimittu jo kauan aikaa.

Entä jos työantaja suostuu maksamaan taulukkoliksoja korkeampia palkkoja ahkerille ja osaaville työntekijöille, niin silloinhan kyseistä palkanmaksukykyä voisi käyttää hyödyksi parantamaan kyseisen työpaikan mainetta työnhakijoiden piirissä. Palkanmaksukyvyn lisäksi mielessäni on käynyt myös toinen ratkaisu etenkin työvoiman kohtaanto-ongelmaan ja silloin jopa duunaritöihin headhuntattaisiin työvoimaa. Toisin sanoen osaavalle duunarille tarjottaisiin työpaikkoja välitysfirman toimesta, jolloin duunarin ei tarvitse tehdä kymmeniä työhakemuksia turhaan.

Toki vallalla olevan työvoimapalveluiden luonteen pitäisikin muuttua, ettei työvoimaa pompoteta henkilöstövuokrausfirmojen kautta paikasta toiseen. Toisaalta pitää huomata että joillakin toimialoilla työvoiman kysyntä on kausiluontoisempaa, jolloin yksi ratkaisu saada nopeasti työvoimaa voi edelleen olla henkilöstövuokrauspalvelut. Voisiko kyvykkäiden duunarien välityspalvelu olla oikeasti kannattava lisä työmarkkinoillemme? Toki yleensä vain osaavat toimihenkilöt ja johtajatason henkilöt ovat olleet headhunter-jahdattuja.

Duunarien työnvälityspalvelu olisi aktiivinen palvelu molempiin suuntiin sekä työnantajiin että työntekijöihin, eikä nykyinen TE-toimiston malli ole toimiva ratkaisu koko ajan kiihtyvässä osaavan työvoiman kysynnässä. Toki TE-toimiston maine työnvälityspalveluna voisi kohentua, mutta se ei tapahdu vuosikausiin, vaikka kehitystyötä alettaisiin tehdä heti tohinalla. Ehkä tosiaan tarvitsemme lähinnä yksityisen sektorin duunarien työnvälityspalvelun, joka ei olisi sidoksissa julkiseen sektoriin muuta kuin mahdollisesti tiettyjen kulujen kattamisessa.

0
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Reagoimattomuus ei ole välttämättä reagointia, jos mielentila on valmis olemaan reagoimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu