Onko Uusi Suomi Puheenvuoro blogipalsta osittain somen tarkkisluokka?

Ihmettelen, kun kirjoitan joskus Hesarin kommentointiin mielestäni hyvän kommentin ja se sensuroidaan pois tai sitä ei näytetä ollenkaan. Hesari kuitenkin haluaa pitää itseään esikuvallisen sananvapaustaistelijana, mutta tuskin realiteetti on niinkään.

Kirjoitin just taannoin Hesarin Googlea arvostelevan kolumnin alle hieman Googlea puolustavan mielipiteeni, eikä sitä julkaistu ollenkaan. Harmillista, kun näin sentään hieman vaivaa kommentin kirjoittamisessa ja sitä ei näytetty ollenkaan. Google on nähdäkseni hakupalveluineen paljon merkittävämpi sananvapauden vaalija jopa Suomessa kuin Helsingin Sanomat, joka haluaa jättää ns. somen tarkkailuluokalla profiloituneen kirjoittajan kommentit julkaisematta!

Puheenvuoro voi tosiaan olla jossain määrin tarkkailuluokan maineessa muissa suomalaisissa mediataloissa ja tavallaan asetelma on ehkä jopa hyvä meidän Puheenvuoroaktiivien kannalta, koska Uusi Suomi on oikeasti suomalaisessa mediakentässä ehkä ainoa aidon sananvapauden kannattaja. Toisaalta meidän Puheenvuorossa kirjoittavien maine voi ryvettyä, mutta esimerkiksi oman blogini lukijamäärät ovat usein yli 1000 lukijaa ja kommentaattoreitakin on vielä riittänyt, joten kyllä Uusi Suomi on kiitoksen ansainnut meiltä ehkä tarkkisluokkalaisiksi arvioiduilta somen julkiviestijöiltä.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu