Orpon hallitus ei leikkaa eläkkeitä

Suuri päätös Orpon hallitukselta, että alle 23000 euron vuosieläkkeisiin ei puututa millään tavoin ja suurempienkin eläkkeiden verotusta nostetaan vain lievästi. Eläkkeensaajan asumistuen ehdot kylläkin kiristyvät ja sitä ei myönnetä ollenkaan, mikäli eläkkeensaajalla on varallisuutta riittävästi.

Kuuntelin juuri valtiovarainministeri Purran esitelmää Hesarin verkkosivun kautta ja mieleeni tulee, että oikeudenmukaisuus tapahtuu kun pieniin eläkkeisiin ei puututa. Kansaneläkettä ei tosin makseta enää ulkomaille ilmeisesti puolen vuoden asumisen jälkeen tai näin otaksun.

Orpon hallituksen eläkepolitiikka onnistuu nähdäkseni tässä kansantalouden tilassa ihan hyvin, enkä usko edes demareidenkaan pystyneen parempaan, koska onhan demarien puheenjohtaja Antti Lindtman möläyttänyt Hesarissa, että eläkeikää voidaan nostaa 70 ikävuoteen jos työntekijä niin haluaa. Onhan se hyvä konttoritöissä olla vaikka kasikymppisenäkin, mutta raskaista tehdas- tai rakennustöistä Lindtmanin kommentti osoittaa täyttä ymmärryksen puutetta todellisuudesta.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu