Orpon hallitus potkii yrityselämän duunareita päihin!

Orpon hallituksen leikkaukset ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan tarkoittaa sitä, että moni yrityselämästä lomautettu ja työttömäksi jäävä suomalainen joutuu turvautumaan toimeentulotukeen tai pahimmillaan jopa luopumaan kaikenlaisista säästöistä koskien myös omistusasumista.

Iltalehti kertoo:

”Ansioturvan tasoa porrastetaan nykytasosta siten, että kahdeksan työttömyysviikon jälkeen tuki laskee 80 prosentin tasolle alkuperäisestä ja 34 viikon jälkeen 75 prosentin tasolle alkuperäisestä.”

Palkansaajaa ja työtöntä koskevat kovat uudistukset etenevät jo (iltalehti.fi)

Ilmeisesti hallituksessa on hyvin vääristynyt käsitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan tasosta ja sen leikkaamisella saavutettavista julkisen talouden säästöistä. Kokoomuksen duunarivihamielisyydellä ei siis ole rajoja, mutta julkisen puolen virkamiehet saattavat nauttia kuitenkin Orpon hallituksen suojelua.

Tosiaan harvalla työttömällä ansiosidonnainen päiväraha on bruttona yli 2000 euroa kuukaudessa, mutta matalapalkkaisilla ja korkean työttömyysriskin omaavilla yrityselämän duunareilla palkkakin jää usein 2000 euron hujakoille. Juuri on puhuttu rakennusteollisuuden suhdanteiden heikkenemisestä ja sama pätee myös teknologiateollisuuteen.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 45-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu