Oulussa tarkenee ja on ollut ukkosmyrskyjä, vaikka se menneekin vuosivaihtelun eikä kasvihuoneilmiön piikkiin!

Kuvasin eilen 12. heinäkuuta lämpömittarini talon pohjoissivulta keskipäivällä. Ihmettelin, kun avasin tuuletusräppänää, eikä ilma kiertänyt ollenkaan ja sitten katsoin lämpömittaria! :)

Viime kesänä Oulussa ei mitattu moniakaan hellepäiviä eli silloin lämpötila nousee yli 25 asteen. Kuluvana kesänä hellepäiviä on ollut jo toukokuusta alkaen. Juhannusviikolla Oulun keskusta-alueella riehui kova ukkosmyrsky nimeltään Paula myrsky etenkin maanantaina 22. kesäkuuta ja vielä tiistaina 23. kesäkuuta oli kovaa ukkosta. Voidaanko kesän helteistä ja rajuista ukkosista Oulussa päätellä, että ilmastonmuutos on totta? Tuskinpa voidaan, vaikka moni voisi ajatella ilmastonmuutoksen olevan todellisempi hellekesän myötä. Pitää tarkastella enemmän säävaihteluita eri vuosien välillä kuin pitää yksittäisiä pahoja myrskyjä merkkinä ilmastonmuutoksesta.

Raatin saarella Oulussa meni kumoon iso poppeli Paula myrskyn syöksyvirtauksessa 22. kesäkuuta 2021.
Oulun linnansaarella tai ystävyyskaupunkipuistossa oli paljon Paula myrskyn tekemiä tuhoja!

Kalevan artikkeli Paula myrskyn tuhoista Oulussa:

Myrskyn tuhoja raivataan Oulussa pitkään, syöksyvirtaus kaatoi myös Raatin suuren poppelin –  ”Myrsky kaatoi puita ryppäissä, hurjalta näyttää” | Kaleva

Aiheeseen liittyviä sivustoja:

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/helletilastot

https://kilotavu.com/fmi-tilastot.php

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen syntynyt vuonna 1978 Pirkkalaan. Muutin vuonna 2002 Tampereelle saunalliseen poikamiesasuntoon. Avioiduin vuoden 2008 syksyllä ja avioero koitti vuonna 2015. Asun toistaiseksi Oulun Rajakylässä. Edelleen iloa elämääni tuovat lähisukulaiset, harvat ystävät ja tietenkin erityisesti kaksi kouluikäistä poikaani. Työkokemusta minulla on lähinnä metalliteollisuudesta ja koulutusta tekniikan ylioppilaana. Internetin keskusteluissa olen ollut mukana vuoden 2004 kesästä alkaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu