Ovatko sairaanhoitajat yli 2500 euron peruspalkalla palkkakuopassa?

Olisihan se kiva maksaa hoitajille enemmän palkkaa omastakin mielestä, mutta onko yhteiskunnallamme varaa arvostaa monenkirjavaa ja -tasoista hoitotyötä niin paljon kuin hoitajaliitot vaativat?

Ja johtaisiko hoitajien merkittävästi muita paremmat palkankorotukset ay-liikkeen sisällä eripuraan?

Minulle on terveyspalveluiden käyttäjänä ja veronmaksajana samantekevää saako hoitajat 5 tai 10 prosentin palkankorotuksen, koska nyt tarvittaisiin työrauha sote-alalle, joka on edelleen kriisiytymässä etenkin mielenterveys- ja päihdepotilaiden kohdalla. Toivottavasti sote-palveluiden käyttäjiä ei unohdeta tässä palkankorotusprosenttitaistelussa, vaan työsovun jälkeen saisimme sote-sektorilla entistä parempaa hoitoa ja huolenpitoa.

Hoitajien palkoista Iltalehden juttu:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/03923b16-81ce-44b5-876d-5912062a883a

+1
KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen vuonna 1978 syntynyt mies Pirkkalassa. Sain oppivelvollisuuteni suoritettua silloisessa Kuttulan koulukodissa Mäntyharjulla vuonna -94. Ylioppilaaksi kirjoitin vuoden -98 keväällä Tammerkosken lukion aikuislinjalta (iltalukio). Olen saanut ilmavoimien sääaliupseerin koulutuksen Tikkakoskella varusmiehenä saapumiserässä 2/98. Työhistoriani alkoi lehdenjakajana kesällä -97 vuosiloman sijaisena ja jakopiirini alueella sijaitsi myös silloinen kotini. Syksyllä -97 aloitin Galvanoimis Oy:n palveluksessa kuumasinkityslaitoksen työntekijänä Pirkkalassa ja olin palveluksessa vuoden 2002 loppuun. Olen opiskellut silloisella Tampereen teknillisellä korkeakoululla vuosina 1999-2002 konetekniikkaa. Sairastuin vähitellen psykoottistasoiseen masennukseen vuoteen 2004 mennessä. Kävin työkokeilussa vuonna 2008 vanhan työnantajani eli nykyisen Aurajoki Oy:n palveluksessa kolmivuorotyössä Pirkkalassa. Olen tehnyt etenkin vuosina 2013-2014 kokemusasiantuntijaluentoja mielenterveydellisestä kuntoutumisesta. Vuonna 2017 minut valittiin Suomen skitsofreniayhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Vuonna 2010 julkaisemani omaelämäkerran nimi on Kuntoutujan tie ja se kirjoitettu salanimellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu