Ovatko sanat tekoja?

Sanat usein kuvaavat tuntemuksiamme ja silti moni pitää sanoja tekoina, jolla verukkeella tietyt kansalaiset halutaan sulkea pois avoimesta kansalaiskeskustelusta. Pyrkimys kliinisesti puhtaaseen yhteiskuntakulttuuriin on nähdäkseni jyrkästi ristiriidassa aidon sananvapauden kanssa.

Olen ennenkin pohtinut, että miksi aito sananvapaus nähdään yhteiskunnassa uhkana ja mistä se johtuu? Eihän aidon sananvapauden toteutumisella olisi mitään esteitä, jos kansalaisten sivistystaso olisi riittävän korkea.

Monilla sananvapauden käyttäjillä mediassa tuppaa olemaan omia intressejä ja ennakkoasenteita. Tuskin tosiaan kukaan journalisti halua leikata irti ruokkivaa kättä.

Joskus itsestäni vaikuttaa siltä, että avoimena some-julkaisijana voit monien mukaan olla enemmän pahennusta herättävä kansalainen kuin väkivaltarikollinen. Siinä voi ollakin yksi syy, jonka takia jatkan avoimin mielin julkaisemistani.

KimmoHoikkala
Sitoutumaton Oulu

Olen 46-vuotias kahden pojan isä. Itseäni kiehtoo monet elämään ja yhteiskuntaan liittyvät asiat. Tykkään käydä yhteiskunnallista keskustelua ja se on itselleni myös ajanvietettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu